Patarimai

Internetas greitas, bet iš tiesų lėtas. Ar tikrai kaltas ryšys?

2017-07-24

1090x232-5.jpgEsate miesto viduryje, ryšys atrodo puikus (su visomis padalomis, kiek tik jų gali būti), tačiau vis tiek pavargstate laukti, kol išmaniajame telefone užkraus internetinį puslapį. Kaip tai įmanoma?

Neskubėkite tiesiog daryti išvados, kad „kaltas ryšys”. Telefonai ne visada veikia maksimaliai sparčiai – kartais reikia „ištiesti jiems pagalbos ranką”. Yra keletas triukų, kuriuos verta išbandyti, kai internetas veikia lėčiau, nei galėtų. Prieš pradėdami, įsitikinkite, kad esate prisijungę ne prie WiFi ir kad aktyvintas Mobile Data režimas (tą padaryti galite Settings skyrelyje).

Išvalykite darbinę telefono atmintį

Jei turite krūvą įvairių programėlių, gali būti, kad jų sukaupti duomenys „suryja” jūsų telefono darbinę atmintį. Galite pereiti visas dažniausiai naudojamas programėlės ir išvalyti cache rankiniu būdu (Settings -> Applications -> pasirenkate programėlę -> Clear Cache). O jei norite sutaupyti laiko, galite parsisiųsti specialiai tam skirtą aplikaciją, pvz. App Cache Cleaner, kuri visą sukauptą informaciją išvalys vienu ypu.

Ištrinkite nenaudojamas programėles

640x480 widgets.jpgKai kurios programėlės telefone pareikalauja neįtikėtinai daug resursų. Ką siūlome daryti? Iš namų darbalaukio išmeskite visus valdiklius (angl. widgets), kurių nenaudojate. Aplikacija liks telefone, tačiau nebus aktyvi. Jei norite visiškai ištrinti programėlę, tą padaryti galite per Applications -> Delete App. Tiesa, kai kurių gamintojo įdiegtų programėlių ištrinti negalėsite.

Patikrinkite interneto nustatymus

Jei nuolat patiriate rūpesčių dėl lėto interneto, patikrinkite interneto nustatymus (Settings -> Mobile Network Settings). Ar ryšys nėra apribotas iki 2G arba 3G? Jei turite naują išmanųjį, palaikantį 4G LTE, jis turėtų būti įjungtas.

Apsaugokite telefoną nuo virusų

640x480 virusai.jpgTelefono darbo procesus lėtina virusai, šnipinėjimo programos ir visi kiti kiberkenkėjai. Automatiškai lėtėja ir internetas. Kartais pasitaiko, kad viruso telefono nėra, bet kenkėjiškai apkrėstas yra pats puslapis, kurį ketinate atidaryti. Kompiuteryje tūnančius virusus aptinka ir apie pavojingus puslapius perspėja antivirusinė programa. Įsidiegti ją telefone verta ne mažiau negu kompiuteryje – tiek dėl saugumo, tiek dėl ramaus žinojimo, jog virusai nestabdo interneto ryšio.

Naudokite gamintojo dėklus

640x480 deklai-1.jpgTelefono dėklas apsaugo įrenginį nuo žalos, leidžia jį patogiau laikyti rankoje ir dažnu atveju tiesiog puikiai atrodo – tačiau turėkite omenyje, kad kartais jie gali susilpninti ryšio stiprumą: pvz., jei yra metaliniai, stori, turintys magnetinių detalių. Išeitis? Rinktis gamintojo rekomenduojamus dėklus, pritaikytus konkrečiam telefono modeliui. Jie išbandyti, patikrinti ir tikrai nepakenks ryšio kokybei.

Pasirūpinkite savo išmaniuoju, o Tele2 užtikrins gerą ir kokybišką ryšį. Primename, jog populiariausias šalyje Tele2 4G internetas dengia 99% Lietuvos teritorijos ir tai patvirtina ne tik RRT tyrimai, tačiau ir mūsų atliktas unikalus eksperimentas – per Lietuvą keliavome automobiliu, kuris važiuoja tik tada, jei veikia 4G ryšys.