Patarimai

IFTTT: asmeninis asistentas, apie kurį nežinojote

2018-04-23

suteikite_programelems_daugiau_galiu_appsaiMobiliųjų programėlių įvairovė yra praktiškai beribė. Nuo pačių primityviausių, atliekančių vieną funkciją, ir iki „sunkiasvorių“ programėlių, skirtų dideliems darbams atlikti. Tačiau tarp jų yra viena išskirtinė programėlė, kurią TELE2 Inovacijų Biuro nuomone, turėtų išbandyti kiekvienas. Tai „IFTTT – if this, then that“. Susipažinkite ir išbandykite!

Kas tai per programėlė?
„IFTTT“ leidžia tarpusavyje sujungti kitas programėles, kad šios galėtų tarpusavyje „susikalbėti“ ir pateikti jums naujų, naudingų paslaugų. Taip galite automatizuoti dažnai atliekamus veiksmus, ar atrasti netikėtų, jau naudojamų programėlių galimybių. Ir jums visai nereikia būti programuotoju, kad tai padarytumėte, nes „IFTTT“ bibliotekoje yra tūkstančiai tokių paruoštų sąsajų.

Kaip galiu pritaikyti IFTTT savo poreikiams?

suteikite_programelems_daugiau_galiu_weatherGeriausia šios programėlės galimybes iliustruoti pavyzdžiais. Tarkime, kad norite sutaupyti interneto duomenų. Dažnai šiam tikslui vartotojai tai išjungia, tai įjungia WiFi prieigą telefone. Tačiau su „IFTTT“ tai galima automatizuoti. Telefonui pagal GPS duomenis „supratus“, kad esate namuose, jame automatiškai įsijungs WiFi. Ir atvirkščiai, palikus namus ar nustatytą vietą, WiFi išsijungs automatiškai. Ir daugiau jums nebereiks apie tai galvoti! Panašiai galite susieti ir daugiau programėlių:

  • Negalite gyventi be muzikos? „IFTTT“ pagalba galite susieti „Spotify“ su „Deezer“. Pridėjus mėgiamą dainą „Spotify“ grojaraštyje, ji automatiškai bus pridėta ir pasirinktame „Deezer“ grojaraštyje.
  • Nežinote kaip rytoj apsirengti? Susiejus „Facebook messenger“ ir „Weather Underground“ kiekvieną vakarą automatiškai gausite žinutę su kitos dienos orų prognoze.
  • Norite patogiau dalintis atostogų nuotraukomis? Susiekite „Facebook“ su „Dropbox“. Vos tik įkelsite nuotraukas į socialinį tinklą su jūsų sugalvota grotažyme, jos automatiškai bus įkeltos saugojimui į „Dropbox“.
  • Gaunate daug failų el. paštu? Sujungus „Gmail“ ir „Google Drive“, kiekvienas į jūsų el. paštą atsiųstas failas bus automatiškai išsaugotas „debesyje“.
  • Norite išsamiau paanalizuoti savo treniruočių progresą? Susiekite „Fitbit“ su „Google“ paslaugomis. Kasdien nustatytu laiku, praėjusios dienos rezultatai bus automatiškai perkelti į „Google Sheets“.

suteikite_programelems_daugiau_galiu_iftttTai tik kelios iš daugybės galimų papildomų funkcijų, kurias įgyja jūsų išmaniojo telefono programėlės. „IFTTT“ visos sąsajos (vadinamos „Applets“) patogiai suskirstytos pagal konkrečias programėles (jų palaikoma daugiau nei 400), ir pagal funkcijos pobūdį. Todėl visada rasite jums aktualiausias. Be to, sąsajų biblioteka nuolatos pildoma, tad programėlių „praplėtimo“ galimybės tampa praktiškai beribės. Jums panorėjus, tokias sąsajas lengvai galite sukurti ir pats. Su „IFTTT“ nuo šiol jums atsivers dar daugiau išmanaus naudojimo galimybių.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

Nepamirškite, jog už programėles įsigytas App Store arba Google Play, galite atsiskaityti kartu su Tele2 sąskaita! Paprasta ir patogu!