Patarimai

Įdomūs mokslai su išmaniuoju telefonu

2017-09-19

mokslai_ilgas.jpg
Ką ir besakyti ‒ už lango didėjantis šaltis eiti į mokyklą neskatina. Vis dėlto, vėsesni orai netrukdo mokytis įdomiai – tik duokite mokiniui išmanųjį telefoną! Juk jis padeda įsisavinti žinias net ir jaukiai tūnant šiltuose namuose. Išbandėme kelias nemokamas programėles „Android“ išmaniesiems telefonams, kurios pravers mokantis, studijuojant ir lavinant intelektą. Siūlome susipažinti.

 

mokslai1.jpg

Apšilimui. 

Mokymuisi reikalinga gera atmintis.Programėlė „Memory Trainer“ būtent tam ir sukurta lavinti mūsų pilkąsias smegenų ląsteles. Reguliariai atlikdami smagius pratimus, kuriems reikalingas dėmesys ir gebėjimas įsidėmėti, kūrėjų teigimu, įgysite geresnę atmintį.

Mokomės geografijos.

Laukia geografijos egzaminas? O gal tiesiog norite žinoti, kaip vadinasi, pavyzdžiui, Tanzanijos sostinė? Jums padės programėlė „Countries of the World“. Ją įsidiegę lengvai rasite gana išsamių žinių apie bet kurią pasaulio šalį, jos gyventojus, valdymą ir ūkį. Kaip gerai išmanote geografiją, galėsite pasitikrinti čia pat, šia programėle atlikdami įvairius testus. 

Mokomės astronomijos.

Šią programėlę įsijungiame kaskart pakėlę akis į naktinį dangų. Juk įdomu, kokius žvaigždynus matome, ir koks dangaus kūnas mirga ten, virš horizonto. Su „Google Sky Map“ tapti astronomijos žinovu labai paprasta – nukreipiate telefoną į dangų, ir ekrane iš karto rodoma, ką iš tikrųjų matote žvaigždėtoje platybėje. Norėdami dar labiau įsigilinti į kosmoso tyrinėjimus, įsidiekite programėlę „NASA App“ ir galėsite telefone žiūrėti JAV kosmoso agentūros nuotraukas bei vaizdo filmukus. 

Formulynas telefone.

Gaila, mūsų mokyklos laikais dar nebuvo išmaniųjų telefonų, ir įvairias formules reikėdavo kruopščiai užsirašyti lentelėse bei lapeliuose, kurie būdavo linkę pradingti tada, kai jų labiausiai reikėdavo. Programėle „Formulas Lite“ išsprendžia šią problemą – dabar visas reikalingas formules galima saugoti tiesiai telefone.

mokslai.jpg

Skaičiuotuvas.

Taip, įprastą skaičiuotuvą rasime kone kiekviename šiuolaikiniame mobiliajame telefone. Tačiau prireikus sudėtingesnių skaičiavimų įprasto gali neužtekti. Įsidiekite „RealCalc“ mokslinį skaičiuotuvą, ir galėsite operuoti trigonometrinėmis funkcijomis, skaičiuoti aštuntainėje ir dvejetainėje sistemoje, išsaugoti kelių skaičiavimų duomenis – žodžiu, išmanųjį telefoną paversti rimta skaičiavimo mašina.

Taigi mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis! Nes su išmaniuoju telefonu tai galima daryti gerokai efektyviau, smagiau ir įdomiau.

Už Google Play bei App Store įsigytas programėles galima atsiskaityti kartu su Tele2 sąskaita. Taip paprasta dar nebuvo! 

O kaip jūs naudojatės savo mobiliaisiais prietaisais mokydamiesi ar studijuodami? Pasidalinkite patarimais.