Išmanieji įrenginiai

Huawei P30 ir P30 Pro telefonai – atsiliepimai ir apžvalga

2019-03-29

Huawei gerbėjai kovo 26 dienos neabejotinai laukė su didžiuliu nekantrumu. Kinų milžinas šią datą pasirinko naujų savo flagmanų – P30 ir P30 Pro – pristatymui. Jų pirmtakai susilaukė daugybės palankių įvertinimų ir pirkėjų simpatijų, todėl nieko keisto, jog naujieji modeliai žadino ne ką mažesnį susidomėjimą. Dar prieš pristatymą į viešumą nutekėjo daugybė gandų apie modelius. Kurie iš jų pasitvirtino, o kurie ne? Galų gale, ar P30 bei P30 Pro pateisins vartotojų lūkesčius.

_-22

Internetą pasiekus pirmiesiems leak’ams, tapo aišku, jog savo išvaizda P30 per daug nesiskirs nuo pirmtakų. Visgi tam tikrų patobulinimų buvo laukta ir sulaukta. Visų pirma, šiek tiek padidėjo telefono ekranas. Jeigu P20 įstrižainė siekė 5,8 colio, tai naujuosiuose modeliuose ji atitinkamai 6,1 ir 6,47 colio ir užima visą korpusą. Kaip ir buvo galima tikėtis, telefonuose įdiegtas integruotas piršto atspaudų skaitytuvas.  Ilgai smalsauta ir dėl to ar P30 turės tradicinį ausinių lizdą. Kaip paaiškėjo, P30 jį turi, o P30 Pro turi vienintelę USB-C formato jungtį. Tačiau labiausiai visus intrigavo modelio nugara. Visi nujautė, kad ant jos bus nebe dvi, o mažiausiai trys kameros akys. Būtent taip ir nutiko.

_2-25

Huawei visada išsiskyrė savo fotografavimo sugebėjimais. P serijos telefonai nuolat tituluojami geriausiasis šioje srityje.  P30 įsigudrino savo sugebėjimus pakylėti į dar aukštesnį lygį. Trys galinės kameros akys fotografuoja atitinkamai 40 MP, 16 MP ir 8 MP  raiška, o asmenukės kamera – 32 MP. Dar įspūdingesnis P30 Pro. Trys jo kameros akys vaizdą fiksuoja atitinkamai 40 MP, 20 MP ir 8 MP raiška, o netikėtai atsiradusi ketvirtoji matuoja, kaip greitai šviesa keliauja iki objekto, taip dar labiau pegerindama fokusavimo ir bokeh efekto funkcijas.  Galime būti tikri, jog Huawei ir toliau bus geriausiai fotografuojančiu telefonu. Maža to, modelis siūlo ir daugybę dirbtinio intelekto valdomų vaizdo atpažinimo, fokusavimo ir redagavimo funkcijų, kurias pirmą kartą pamatėme pernai metų pabaigoje pasirodžiusiame Mate 20 Pro.

_3-26

Minėtasis Mate 20 Pro žavėjo ir savo ypatingai ryškiu bei detaliu ekranu. Panašią kokybę dabar mums siūlo ir P30 bei P30 Pro. Atnaujinto OLED ekrano rezoliucija siekia 2340×1080 pikselius. Jame atkuriami protu sunkiai suvokiami 16,7 milijonų atspalvių. Šie skaičiai daug žadantys, bet reikia pripažint, jog patys reikliausieji liko šiek tiek nusivylę. Ypač turint omenyje tai, kad tiesioginio konkurento – naujojo Samsung Galaxy S10 – raiška siekia 3040×1440 pikselių. Visgi dėl kiekvienos technologinės dalelės nepamišę vartotojai Huawei ekranu tikrai turėtų likti labai patenkinti.

_4-22

Didžiulės sėkmės sulaukęs Huawei Mate 20 Pro toks greitas buvo dėl to, kad turėjo bene galingiausią procesorių rinkoje – Kirin 980. Į priekį jis varo ir naujuosius P30 bei P30 Pro, o tai labai geros naujienos tiems, kurie tikisi, kad jų telefonas veiks be menkiausių stabčiojimų. Daug ką sužavėti turėtų ir baterija, kurios talpa siekia atitinkamai 3650 mAh ir 4200 mAh, bei savo talpa lenkia minėtąjį Galaxy S10. Abu modeliai taip pat palaiko ir belaidžio krovimosi funkciją, o Pro versija, kaip Mate 20 Pro, dar gali ir pats virsti energijos šaltiniu. Dar prieš naujųjų flagmanų pristatymą šnabdždėtasi, jog galbūt jie palaikys 5G ryšį. Šis gandas nepasitvirtino. Visgi neatmetama galimybė, jog kažkada šiemet Huawei išleis specialų 5G telefoną.

_5-20

Naujuosius flagmanus vertinantys apžvalgininkai gana vieningai sutaria, jog P30 yra labiau P20 evoliucija, o ne revoliuciją sukelsiantis žingsnis pirmyn. Žinoma, modeliai labiausiai trauks savo neįtikėtinos kokybės kamera, kuriai lygių rinkoje šiuo metu nelabai matosi. Ryškesnias inovacijas kinų milžinas, ko gero, pristatys rudenį, naujajame Mate 30 Pro. Kita vertus, vieną ypatingai inovatyvų prietaisą Huawei šiemet jau ir taip pristatė. Lankstomas Mate X prekyboje pasirodys vasarą ir taps tiesioginiu Samsung Galaxy Fold konkurentu.