Išmanieji įrenginiai

Huawei P20 ir P20 Pro atsiliepimai

2018-03-28

Po ilgai besikaupusių gandų ir prognozių, kovo 27 dieną, Paryžiuje, Huawei pagaliau oficialiai pristatė naujausius savo flagmanus – Huawei P20 ir Huawei P20 Pro. Jie perima estafetę iš plataus pripažinimo sulaukusių P10 ir P10 Plus. Pristatymo metu kone visas dėmesys teko naujokų kamerų teikiamoms galimybėms. Rodos, tai išskirtiniai kūriniai ne tik Huawei kolekcijoje. Konkurentams teks itin smarkiai pasitempti. Susipažinkite su geriausias kameras pasaulyje turinčiais išmaniaisiais telefonais.

Visas dėmesys – fotografijai

Huawei P20 Pro nugarėlėje yra net trys skaitmeninės akys. Viena su 40 MP raiškos RGB sensoriumi ir f/1,8 diafragmos objektyvu, antroji turi 20 MP raiškos nespalvotą sensorių su f/1,6 diafragmos objektyvu. Trečioji turi 8 MP raiškos sensorių su f/2,4 diafragmos objektyvu, galinčiu optiniu būdu  priartinti vaizdą iki 3 kartų. Trys skirtingi sensoriai suteikia galimybę P20 Pro modeliui lygintis su profesionaliais fotoaparatais. Kombinuojant visų sensorių galimybes, galima išgauti hibridinį, net 5 kartų optinį priartinimą be jokių vaizdo kokybės nuostolių. Taipogi – išgauti ir sulieto fono efektą.

huawei_p20_ir_p20pro_pristatymas_kamera2

RGB sensoriuje įdiegta ir speciali Leica technologija, leidžianti itin tiksliai atkartoti spalvas. Kadangi visų objektyvų diafragmos itin šviesios – P20 Pro turėtų fiksuoti išskirtinės kokybės nuotraukas. Pažymėtina ir tai, kad Huawei sensoriai susideda iš gerokai didesnių fizinių pikselių. Jų matmenys siekio 1,55 mikrono, ir tai yra didžiausi kameros pikseliai iš visų naujausių flagmanų. Tai reiškia, kad esant prastam apšvietimui, vaizdas nuotraukose bus daug ryškesnis, jose bus mažiau triukšmo. Naujausi Huawei flagmanai savo kamerose palaiko ir šešių ašių vaizdo stabilizavimą, tad filmuotas vaizdas neturės erzinančio drebėjimo. 960 kadrų per sekundę filmavimo sparta suteiks papildomų kūrybinių galimybių.

Huawei P20 Pro kamera gavo aukščiausią įvertinimą DxOMark testuose – 109 taškus. Antroje vietoje – kiek mažesnis P20 modelis, surinkęs 102 taškus. Po jais – visi kiti, jau nukarūnuoti konkurentų flagmanai. Mažesnysis P20 turi paprastesnę, dviejų kamerų kombinaciją. 12 MP raiškos RGB sensorių su f/1,8 objektyvu ir 20 MP raiškos nespalvotą sensorių su f/1,6 objektyvu. Didesnių skirtumų tarp P20 ir P20 Pro nėra. Abu broliai turi ne ką mažiau įspūdingą priekinę kamerą – 24 MP raiškos kamerą su f/2,0 objektyvu.

huawei_p20_ir_p20pro_pristatymas_kamera

Dar daugiau su dirbtiniu intelektu

Huawei pasirūpino, kad jų kameros būtų geriausios ne tik techninės įrangos atžvilgiu. Naujasis Kirin 970 procesorius su dirbtiniu intelektu leidžia P20 ir P20 Pro modeliams automatiškai atpažinti 500 skirtingų scenarijų nuotraukose, iš 19 kategorijų. Taip parenkami geriausiai situaciją atitinkantys nustatymai, o to rezultatas – profesionaliai atrodančios nuotraukos. Be to, dirbtinio intelekto dėka, be jokio trikojo, vien laikant ranka, galima daryti ilgo išlaikymo nuotraukas. Jų ryškumą užtikrina 4D sistema, prognozuojanti net ir menkiausius objektų judesius kadre ir nuolatos išlaikanti į juos sufokusuotą vaizdą. Dirbtinis intelektas taip pat pateikia nuotraukų kompozicijos rekomendacijas, tad net ir nieko nenusimanant apie profesionalią fotografiją, pavyks padaryti puikias nuotraukas. Tas pats galioja ir priekinėms P20 ir P20 Pro kameroms. Dirbtinis intelektas parinks geriausius nustatymus pačiai gražiausiai asmenukei.

Ką dar turite žinoti

Išorinis dizainas pasikeitė gana drastiškai, lyginant su P10 serija. Tiek Huawei P20, tiek P20 Pro savo išvaizda truputį primena iPhone X – ekrano viršuje yra stačiakampė išpjova, kur slepiasi vienas iš garsiakalbių ir priekinė kamera. Tačiau nustatymuose ją galima paslėpti – užtamsinti dalį ekrano. Nebeliko ir standartinės laidinių ausinių jungties. Nuo šiol karaliauja USB-C tipo jungtis. Abiejų naujokų korpusai gale ir priekyje padengti stiklu, kuris gražiai susilieja su tvirtu metaliniu rėmu šonuose. Mažesnysis P20 turi IP53 atsparumo vandeniui ir dulkėms sertifikatą, P20 Pro – kiek aukštesnį IP67. Huawei šįkart pasiūlys ir daugiau korpuso spalvų – juoda, vidurnakčio mėlynumo, rožinio aukso ir saulėlydžio. Pastarosios dvi kinta, ir keičia atspalvį, priklausomai nuo apšvietimo kampo. Pirštų atspaudų skaitytuvas išliko priekyje.

huawei_p20_ir_p20pro_pristatymas_ekranas

Abu modeliai turi 18.7:9 kraštinių, Full HD+ ekranus. Huawei P20 Pro ekrano su OLED technologija įstrižainė siekia 6,1 colio, mažesniojo P20 ekranas yra LCD technologijos, su 5,8 colio įstrižaine. Savo galingumu abu modeliai irgi skiriasi nedaug – abu varomi Kirin 970 procesoriaus su dirbtiniu intelektu. Tik P20 Pro turi 6 GB RAM atmintinę, o P20 – 4 GB RAM atminties. Abu turi vienodai vidinės atminties – 128 GB, tačiau jos negalima išplėsti atminties kortele. Huawei telefonai garsėja savo ištvermingomis baterijomis ir šie flagmanai neatsilieka – P20 Pro įmontuota 4000 mAh talpos baterija, puikiai tenkinanti galingos įrangos poreikius. P20 sumontuota kiek mažesnė – 3400 mAh talpos, nes mažesnis ekranas reikalauja mažiau energijos.

 

 

Įsigykite šiuos įspūdingus flagmanus pirmieji  ir gaukite dovanų 360˚ kamerą! 

Įsigykite