Patarimai

Geriausios aplikacijos vaizdo įrašų montavimui — tiesiai telefone

2017-06-12

timelapse_ilgas.jpgKiekvienas kišenėje nešiojamės pakankamai galingus vaizdo įrašymo įrenginius, tačiau jei norime kažkur įkelti savo filmuotus vaizdus, negalime suklijuoti kelių įrašų, juos sutrumpinti, uždėti efektų, tekstų, muzikos ir t. t.

Jei norime pagaminti kažką kokybiško ir gražaus, greičiausiai reikės viską perkelti į kompiuterį ir naudotis sudėtingomis vaizdo redagavimo programomis. Tas gimtadienio įrašas, kuriame jūs lakstėte iš kampo į kampą ir visiems draugams žadėjote padaryti gražų video, gali taip ir neišvysti dienos šviesos. Todėl norime jums pristatyti keletą aplikacijų, kurių dėka lengvai ir patogiai, tiesiog savo išmaniajame galėsite sukurti tobulą gimtadienio, vakaro su draugais ar kelionės vaizdo įrašą. 

„FilmoraGo“

Viena geresnių aplikacijų vaizdo įrašų montavimui tiesiai telefone yra „FilmoraGo“. Tai mobili pilnos aplikacijos, skirtos asmeniniams kompiuteriams, versija. Čia galėsite ne tik suklijuoti kelis skirtingus įrašus, juos patrumpinti ar keisti vietomis. Aplikacijoje rasite ir eilę įvairiausių filtrų, kad galėtumėte suteikti savo įrašui stilizuotą įvaizdį, o ant viršaus uždėti įvairių efektų.

Garso takelį pritaikysite tiesiog iš telefone esančių failų arba iš nemokamos ir kopijavimo teisių neginamos muzikos bibliotekos. Visgi, pati geriausia „FilmoraGo“ aplikacijoje yra animuotų užrašų funkcija, kurios dėka galėsite uždėti tikrai kokybiškai pagamintus titrus, pavadinimus ar komentarus tiesiai ant kuriamo vaizdo įrašo.

 

 

Nemokamą aplikaciją galite parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App store“ parduotuvės. 

„Quik video editor“

„Quik“ yra vaizdo įrašų montavimo aplikacija, sukurta „GoPro“ kameras gaminančios kompanijos. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad ši aplikacija skirta tik „GoPro“ kameromis filmuotų vaizdo įrašų montavimui, tačiau taip nėra.

Programėlė turi visą įprastą vaizdo montavimo aplikacijos funkcionalumą, o failus galima importuoti ne tik iš telefono albumo, bet ir iš savo „Facebook“ paskyros. Pasirinkus vaizdo įrašus, aplikacija automatiškai uždeda vieną iš daugybės šablonų, kuris pagal muziką pritaiko įžangą su kuriamo vaizdo įrašo pavadinimu bei įmantrius perėjimus nuo vieno įrašo prie kito.

Aplikacijoje rasite nemažai garso takelių, tačiau rekomenduojame perskaityti kopijavimo teisių aprašymus prie norimos muzikos įrašo, kur ir kaip galima jį naudoti. Tiesa, jei vaizdo įraše norite turėti originalų įgarsinimą, tai reikės keisti kiekviename įraše individualiai. 

 

Nemokamą aplikaciją galite parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių. 

„Adobe Premiere Clip“

„Adobe Premiere“ yra viena iš „Adobe Creative Cloud“ šeimos programų. „Adobe“ yra profesionalių medijų redagavimo ir kūrimo programų gamintojai asmeniniams kompiuteriams, o „Premiere Clip“ — mobili vaizdo įrašų redagavimo programos „Premiere“ versija. Didžiausias šios aplikacijos privalumas yra skirtas profesionaliems vaizdo įrašų kūrėjams, naudojant „Adobe Creative Cloud“ produktus.
Prisijungus savo vartotojo vardu ir sukūrus vaizdo įrašą telefone, jį debesijos technologijų dėka galime persikelti į savo planšetę arba net į kompiuterį, ir pabaigti redagavimą profesionalioje „Premiere“ programoje.

Aplikacijoje yra kelios įdomios funkcijos. Pavyzdžiui, automatinis muzikos miksavimas savarankiškai pritildo garso takelį, kai vaizdo įraše kas nors kalba arba skleidžia kitus garsus. Kita įdomesnė funkcija — nedidelis socialinis tinklas, kuriame galite pasisemti įkvėpimo iš kitų žmonių, besidalinančių savo kurtais vaizdo įrašais.

 

Nemokamą aplikaciją galite parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių. 

„LumaFusion“

„LumaFusion“ yra profesionalaus media kūrėjo įrankis tiesiai telefone ar planšetėje. Aplikacija yra mokama ir skirta tik „iOS“ operacinei sistemai, tačiau tai gali būti geriausiai išleisti pinigai, jei kelionėse norisi ir padirbėti, o kompiuteris liko namie.

Atsidarius aplikaciją matome vaizdą, kuris labai primena tradicinius profesionalius įrankius vaizdų montavimui. Turime peržiūros langą, efektų, spalvų pataisymų, perėjimų ir failų meniu bei laiko juostą, į kurią tempiame savo įrašus. Čia vaizdo įrašus galima dėti net į tris persidengiančius sluoksnius, o tai leidžia pasiekti tiksliai tokį rezultatą, kokio ir norite. Be to, padarytus pakeitimus galima peržiūrėti iškart, todėl nereikės laukti, kol programėlė pakoreguos jūsų projektą.

Gan aukšta programėlės kaina ir automatizavimo nebuvimas gali atbaidyti paprastus vartotojus, tačiau jei tiksliai žinote, ko norite, ir esate užtikrinti savo sugebėjimais, su „LumaFusion“ galite sukurti profesionaliai atrodančius kūrinius. Jei kaina visgi gąsdina, šiek tiek paprastesnė ir žymiai pigesnė alternatyva yra „iMovie“.

 

Mokamą aplikaciją galite parsisiųsti iš „App Store“ parduotuvės.

„Magisto“

Visiška priešingybė prieš tai esančiai aplikacijai yra „Magisto“. Tai automatiškai iš pasirinktų vaizdo įrašų ir nuotraukų filmukus gaminanti aplikacija. Viskas, ką jums reikės padaryti, tai —  pasirinkti įrašus, norimą pritaikyti šabloną, ir muziką savo vaizdams. Aplikacija užtrunka šiek tiek laiko, kol sugeneruoja vaizdo įrašą, kuriame negalėsite atlikti jokių pakeitimų, o norint pasirinkti kitą temą, įrašą teks generuoti iš naujo.

Aplikacija yra nemokama, tačiau apribota apmokėjimo sienelėmis. Sumokėjus vienkartinį mokestį atrakinsite daugiau skirtingų šablonų, muzikos, ir galėsite išsaugoti vaizdo įrašą savo telefone. Kitu atveju vaizdo įrašą galėsite įkelti tik į savo „Facebook“ paskyrą.

 

Nemokamą aplikaciją galite parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių.

Už Google Play įsigytas programėles galima atsiskaityti kartu su Tele2 sąskaita. Taip paprasta dar nebuvo!