Patarimai

Gelbėjant Kalėdas: 5 programėlės, padėsiančios išgyventi prieššventinį chaosą

2017-12-18

inovaciju_biuras_gelbejant_kaledas_gelbejant_ilgas.jpgKalėdas galima drąsiai tituluoti viena iš jaukiausių metų švenčių. Tačiau pasiruošimas joms dažniausiai būna, švelniai tariant, chaotiškas. Spūstys gatvėse, eilės prekybos centruose ir nesibaigiantys pirkinių sąrašai – stresas tyko kiekviename žingsnyje. Belieka du variantai: apsišarvuoti auksine kantrybe arba… dalį rūpesčių patikėti išmaniosioms programėlėms.

Evaldas Viselga, TELE2 telefonų priežiūros centro vadovo bei „Inovacijų biuro“ ekspertas, siūlo 5 aplikacijas, kurios padės šventes pasitikti ramiau.

Tobulam Kalėdų stalui – „Tender“! inovaciju_biuras_gelbejant_kaledas_tender.jpg

Kiekvienais metais vis sukate galvą, kokiais patiekalais šįkart nustebinti savo artimuosius? Jums pagelbės į populiariąją pasimatymų programėlę „Tinder” panaši, tačiau maistui skirta „Tender”! Šio socialinio tinklo vartotojai tarpusavyje dalinasi savo kulinarinių šedevrų nuotraukomis, o patikusius receptus galima tiesiog išsisaugoti telefone. Programėlė veikia itin paprastai – naudojantieji „Tinder“ ją perpras akimirksniu.

Atsisiųsti

Atsisiųsti

Daugiau jokių sąrašų popieriuje

Pirkinių sąrašai, planuojami biudžetai, jau išleista suma ir pinigų likutis – visa tai iš savo galvos jau galima perkelti į telefoną. Tokios programėlės kaip „Santa‘s Bag“ arba „Christmas Gift List“ leidžia sugrupuoti sąrašus į planuojamų, nupirktų, supakuotų ir jau įteiktų dovanų grupes, taip pat sekti išlaidas. Jos tiksliai skaičiuoja iki Kalėdų likusį laiką bei leidžia dovanas susieti su telefone esančiais adresatais.

Atsisiųsti

 

Atsisiųsti

 

Personalizuoti atvirukai ir ranka rašyti sveikinimai inovaciju_biuras_gelbejant_kaledas_justwink.jpg

Popierinius atvirukus šventiniu laikotarpiu vis dažniau pakeičia sveikinimai elektroniniais laiškais bei žinutėmis. Šiais metais norėtumėte artimuosius nustebinti asmeniškiau? Personalizuotas atvirutes savo telefone galite sukurti patys. Tam skirtos programėlės „Red Stamp Cards” arba „justWink” leidžia pasirinkti iš daugelio skirtingų šablonų. Išsiilgusiems rašymo ranka patiks programėlė „Felt” – joje palinkėjimą norimu šriftu galima išraityti išmaniojo ekrane ir įkomponuoti tekstą į pasirinktą atvirutę.

Atsisiųsti

 

Atsisiųsti

  

Gerumu dalinkitės su visu pasauliu

Didžiosios žiemos šventės – laikas, kai gerumu norisi ne vien mėgautis pačiam, bet ir dalintis. Kad tai daryti būtų patogu, „Google“ sukūrė programėlę „One Today“, kuri, atsižvelgdama į vartotojo interesus, kasdien informuoja apie skirtingus ne pelno siekiančių organizacijų labdaros projektus. Apsisprendus, kuriam iš jų aukoti, vienu kartu galima pervesti nuo 1 $ iki 100 $ sumą.

Atsisiųsti

 

Atsisiųsti

 

inovaciju_biuras_gelbejant_kaledas_christmas_list.jpgPrieš Kalėdas – tik kalėdinę muziką transliuojančios radijo stotys

Net ir atsisiuntus visas išmaniąsias programėles, kamščių gatvėse išvengti turbūt nepavyks. Tačiau laikas automobilyje neprailgs, jei ausis džiugins šventinės melodijos. Įsidiegę programėlę „Christmas Radio”, savo telefone turėsite net 80 vien kalėdinę muziką grojančių radijo stočių! Rinktis galima iš džiazo, bliuzo, klasikos, roko stilių, o jei norėsite kažko neįprasto, galėsite pasiklausyti muzikos, transliuojamos… tiesiai iš Šiaurės ašigalio!

Atsisiųsti

 

Atsisiųsti

 

Pasitikdami šventes, pasirūpinkite ir kokybiškomis nuotraukų bei video redagavimo programėlėmis – kad svarbios akimirkos būtų įamžintos išties įspūdingai: „3 populiariausios nuotraukų video redagavimo aplikacijos iPhone telefonams“

Skaitykite