Išmanieji įrenginiai

Gandai, kaitinantys aistras dėl būsimo iPhone 11

2019-05-03

Naujus iPhone, kaip ir viščiukus, įprasta skaičiuoti rudenį. iPhone 11 (ar iPhone XI, ar kaip jį dar Apple bepavadintų) atvykimas prognozuojamas rugsėjį. Tačiau gandai apie būsimą modelį pasirodė net nesulaukus vasaros. Matyt todėl, kad šiais metais išmanieji telefonai pakilo į naują kokybinį lygį: 5G ryšys, pirštų atspaudų jutikliai tiesiai ekrane, sulenkiami ekranai, prizminės, matančios naktį ir itin aukštos raiškos kameros. Kuo į visą tai atsakys iPhone 11? Atsakymų ieško Arnoldas Lukošius.

1-21

Atrodytų keistas klausimas. Tačiau daugelis ekspertų sutaria – bus trys modeliai. Atitinkamai 5.4, 6.1 ir 6.7 colių įstrižainės. Du su OLED ekranais, o vienas (pigiausias) su LCD. Visgi pasigirsta ir pranešimų, kad ketinama pristatyti ne tik kiek atnaujintas trijų dabar gaminamų iPhone (XS, XS Max ir XR) versijas, bet ir dar du visiškai naujus modelius, kurie išsiskirs didžiuliu galinių kamerų moduliu. Taigi atsakymas į klausimą – trys, arba penki.
2-181215

Praktiškai neabejojama, kad naujieji iPhone išorės dizainu minimaliai skirsis nuo paskutinio pristatyto modelio. Sulankstomo ekrano tik prieš metus OLED ekranus pradėjusi diegti kompanija tikrai nesiūlys. Neabejojama tik dėl to, kad galinės kameros patobulės ženkliai. Internete pasirodžiusiuose būsimo iPhone 11 atvaizduose aiškiai matomas telefono nugarėlėje pūpsantis platus kvadratinis atsikišimas su trimis kamerų akimis ir blykste. Kituose atvaizduose trys iPhone kameros išdėstytos panašiame į dabartinį ovale, bet nugarėlės vidury. Atrodo gražiai, bet šis gandas atrodo mažiau patikimas. Visgi triguba galinė kamera – praktiškai nebekelia abejonių.

3-6

Vienos svarbios naujovės nutekėjusiuose vaizduose nesimato. Kalbama, kad telefonas turės gerokai didesnį akumuliatorių ir palaikys dvikryptę belaidžio Qi įkrovimo funkciją. Ką tai reiškia? Pats iPhone 11, be jokių laidų galės įkrauti, pavyzdžiui, ant nugarėlės padėtą AirPods 2 dėžutę. Tiesa, panašu, kad ilgai laukiamo USB-C lizdo ir vėl nebus. Ekspertai vieningai rekomenduoja kol kas saugoti savo Lightning formato laidus.

4-6

Kaip vienas iš labiausiai erzinančių dabar gaminamų iPhone elementų išskiriamas įkirpimas ekrano viršuje. Ar galima tikėtis, kad jis išnyks? Deja, kol kas, tikriausiai, dar ne, mat jis atlieka svarbią funkciją. Čia montuojama veido atpažinimo kamera. Gera naujiena ta, kad tai žada būti naujo tipo, saugesnė, su didesnėmis papildytos realybės galimybėmis 3D kamera. Visgi yra ir drąsesnių svajotojų. Netgi aptiktas Apple patentas, kuriame aprašomas kameros integravimo į ekrano stiklą metodas. Tai reikštų kamerą, esančią tiesiog ekrane. Visgi tai kol kas labiau primena fantastiką, o ne realius šių metų planus.

5-5

Su tuo sutinka praktiškai visi ekspertai. 5G ryšys pasaulyje dar tik žengia pirmuosius žingsnius. Daug visko dar reikia išbandyti, tad Apple gali ramiai palaukti ir, kaip jai įprasta, pasiūlyti ne eksperimentinį, o jau išbaigtą produktą tada, kai žmonėms jo jau tikrai reikės. Apple ir be 5G ras būdų, kaip sužavėti milijonus gerbėjų, o tai naudinga net ir iPhone nekentėjams. Juk kiekvienas modelis – tai dar viena įveikta pakopa, kopiant link tobulumo.