Išmanieji įrenginiai

Flagmanas, skirtas kiekvienam – Pocophone F1

2018-09-26

Xiaomi visada garsėjo kaip „kinų Apple“ – su kiekvienu pristatomu telefonu gamintojas siekia parodyti, kad įspūdingų parametrų telefonas neprivalo būti brangus. Šįkart Xiaomi siekia tai įrodyti dar kartą startuodama su dukteriniu prekės ženklu Pocophone ir pirmuoju jo telefonu – F1. Susipažinkite su flagmanų žudiku, kuris jau spėjo patraukti plačios auditorijos dėmesį.

Kuklus korpusas, slepiantis žvėrišką jėgą

Untitled design (2)-1Siekdami išlaikyti nedidelę Pocophone F1 kainą, Xiaomi inžinieriai nepersistengė kurdami šio telefono korpusą. Priešingai nei šiuo metu įprasta rinkoje, galinis telefono dangtelis pagamintas iš polikarbonato plastiko. Tačiau tai nereiškia, kad toks korpusas kažkuo prastesnis. Jis gerokai atsparesnis smūgiams nei trapus stiklas, o matinis paviršius neslysta rankoje. Be to, telefono rėmelis pagamintas iš aliuminio lydinio, todėl telefono tvirtumu galima neabejoti. Norintiems prabangiau atrodančio telefono, Xiaomi siūlo ir brangesnę Pocophone versiją su kevlaro galiniu dangteliu. Taip, tai ta pati medžiaga, naudojama neperšaunamose liemenėse.

Kuklus korpusas slepia nekuklius parametrus – visose Pocophone F1 telefono versijose (jos skiriasi tik RAM ir vidinės atminties dydžiu) įdiegtas aštuonių branduolių Snapdragon 845 procesorius. Beje, šis procesorius įprastai montuojamas tik į brangiausius konkurentų telefonų modelius. Xiaomi taip pat įdiegė ir aušinimo skysčiu technologiją – procesoriaus išskiriama šiluma nukreipiama į vėsesnes įrenginio dalis. Tokiu būdu užtikrinama, kad telefonas nestrigs žaidžiant žaidimus esant didesnėms apkrovoms. Pocophone F1 siūlo 6 arba 8 GB RAM operatyviosios atminties ir 64, 128 arba 256 GB vidinės atminties. Telefone taip pat įmontuota milžiniška, 4000 mAh talpos baterija, palaikanti greitojo įkrovimo technologiją. Pocophone F1 taip pat turi funkciją, kuri įprastai sutinkama brangesniuose telefonuose – galimybę atrakinti telefoną vien į jį pažiūrėjus.

Puikus ekranas ir išmani kamera

Untitled designPocophone F1 ekrano įstrižainė siekia 5,99 colio, ir nors tai yra kiek paprastesnės LCD technologijos ekranas, pikselių tankis jame yra pakankamai didelis – 416 dpi. Tad norint juos įžiūrėti, teks gerokai pasistengti – vaizdas atrodo tolygus ir aiškus. Spalvos ryškios ir atkuriamos pakankamai tiksliai, tad tokio ekrano puikiai pakaks tiems, kurie mėgsta telefone žaisti žaidimus ar žiūrėti daug vaizdo įrašų. Ekranas savo forma taip pat mėgdžioja brangesnius konkurentų modelius – siekiant padidinti ekrano plotą, jo viršuje yra jau rinkos standartu tapusi išpjova.

Dviguba galinė telefono kamera puikiai atlieka savo darbą, nors ir nesiekia nukarūnuoti tokių puikiai fotografuojančių telefonų kaip iPhone X, Samsung Galaxy S9 bei S9+ ar Huawei P20 Pro. Pagrindinio vaizdo jutiklio raiškia siekia 12 MP, objektyvo diafragma pakankamai didelė – f/1,9. Jutiklio pikseliai irgi pakankamai dideli – 1,4 mikrono, todėl esant prastam apšvietimui surenka daugiau šviesos. Antrojo vaizdo jutiklio raiška siekia 5 MP, bet jo paskirtis – surinkti informaciją apie fotografuojamos scenos gylį ir padėti suformuoti galutinę, aukštos kokybės nuotrauką su išlieto fono efektu. Mėgstantiems daryti daug asmenukių, patiks Pocophone F1 priekinė kamera su 20 MP raiškos jutikliu. Išgauti aukštos kokybės nuotraukas padeda ir dirbtinis intelektas, parenkantis geriausius kameros nustatymus kiekvienoje situacijoje.

Kas toliau?

Pocophone F1 skirtas kiekvienam, kuris nori ypač greito telefono su puikia kamera ir visą dieną tarnaujančia baterija. Ir visa tai – už sąlyginai nedidelę kainą. Tai jau ne pirmas kartas, kai Xiaomi maloniai nustebina ir įkanda dideles flagmanų kainas nustačiusiems rinkos lyderiams. Faktas, kad Xiaomi įkūrė atskirą Pocophone padalinį, tik patvirtina apie augantį tokių telefonų poreikį. Kol kas tai dar tik pirmas rinkos naujoko kūrinys, tad ateityje galime tikėtis dar įspūdingesnių įrenginių už nedidelę kainą. Panašu, kad nuo šiol rinkdamiesi kokybišką telefoną turėsime kur kas daugiau ir įdomesnių pasirinkimo galimybių.

 

 Prenumeruokite Inovacijų biuro naujienlaiškį ir technologijų naujienas sužinokite pirmieji.

 

Prenumeruokite technologijų naujienas: