Gyvenimo būdas

Filmai, kurių specialieji efektai nepalieka abejingų

2017-12-01

Inovaciju_Biuras_filmai_pasizymeja_specialiaisiais_efektais_02.jpg
Specialieji efektai tampa vis dažnesniais filmų palydovais: šiose juostose, panaudojus specialią techninę įrangą, optinius triukus ir kompiuterinę grafiką, meistriškai susilieja tikrovė ir iliuzija. Taip mums padovanojami žadą atimantys įspūdžiai, kurių neįmanoma atkartoti vien su filmavimo kamera. Norite įspūdingo reginio, kuris priblokštų? Štai keli specialiųjų efektų filmai, kuriuos rekomenduojame.

Terminatorius

„Terminatorius 2. Paskutinio teismo diena“ – populiariausias filmas iš terminatorių sagos. Žmonija išgyveno atominę apokalipsę, tačiau kasdien kovoja su mašinomis ir robotais, kuriuos pati sukūrė. Jaunasis Džonas Konoras tampa kiborgų taikiniu – į praeitį atkeliauja pažangus pavidalą keičiantis robotas T-1000, kurio vienintelis tikslas yra nužudyti Džoną dar vaikystėje. Apsaugoti Džono išsiunčiamas kitas terminatorius, vaidinamas Arnoldo Schwarzeneggerio. Ši dviejų robotų kova tampa legendine. „Terminatorius 2. Paskutinio teismo diena“ – pirmasis kino istorijoje filmas, kurio biudžetas siekė 100 mln. dolerių, ir pirmasis, kurio pagrindinės scenos buvo sukurtos kompiuteriu. Jis pelnė 4 „Oskarus“ ir 2 BAFTA apdovanojimus už specialiuosius ir vizualiuosius efektus.

Žiūrėkite

 

 

Nepriklausomybės diena: Atgimimas  

Vos prieš kelis dešimtmečius, susidūrusi su ateivių invazija, visa žmonija buvo atsidūrusi ant išnykimo ribos. Tąkart žūtbūtinę kovą dėl išlikimo pavyko laimėti. Tačiau tik laiko klausimas, kada nežemiškųjų būtybių puolimas pasikartos. Dabar iškyla nauja grėsmė, nepalyginamai didesnė ir baisesnė, su kuria narsiems kovotojams (juos vaidina aktoriai Liamas Hemsworthas, Jeffas Goldblumas, Billas Pullmanas) ir vėl teks susidurti akis į akį. Ar ir šįkart pasiseks išgelbėti žmoniją nuo sunaikinimo? Įspūdinga scenografija, prikaustantys efektai ir vaizdai, kurie atmintyje išliks ilgam – ar reikia daugiau priežasčių paspausti mygtuką PLAY? 

Žiūrėkite

 

Drakono širdis

Kai jaunas karalius sužeidžiamas mūšyje, iš mirties nagų jį netikėtai išplėšia… drakonas. Praėjus keleriems metams, pagarsėjęs drakonų žudikas Bowenas atvyksta su tikslu jį surasti ir nugalabyti. Tačiau riteris netikėtai susidraugauja su drakonu ir jie netgi sumąsto gudrybę: drakonas apsimeta puldinėjantis žmones, o riteris už atlyginimą su drakonu „susidoroja”. Kai šalį pradeda valdyti naujasis karalius, netrunka paaiškėti, kad jis – tikras blogio įsikūnijimas. Tačiau drakonas, kadaise gelbėjęs karalių nuo mirties, atidavė jam gabalėlį širdies. Tai reiškia, kad tarp jų yra ypatingas ryšys – žuvus vienam, žus ir kitas.

Žiūrėkite

 

Kokių filmų specialieji efektai įsiminė jums? Pasidalinkite komentaruose. 

Taip pat, jei jums patiko šie filmai, turbūt liksite neabejingi ir futuristinėms juostoms, tokioms kaip aprašytos straipsnyje: „4 futuristiniai filmai rudens savaitgaliams“. 

Skaitykite