Įrenginių apžvalgos

Belaidžių kroviklių gidas: ką turite žinoti prieš įsigydami

2018-03-22

Belaidis krovimas yra greitesnis, paprastesnis ir išmanesnis būdas pamaitinti jūsų įrenginius. Nes neprivalote kaskart prijunginėti painių laidų užtenka tiesiog padėti telefoną ant belaidžio kroviklio. TELE2 Inovacijų Biuro ekspertai pataria, kaip išsirinkti jums labiausiai tinkamą.

Pagrindai – kaip tai veikia?

belaidziu_krovikliu_gidas_spigenBelaidis krovimas dar nereiškia, kad galite magiškai įkrauti telefoną dideliu atstumu iš bet kurios kambario vietos. Bent jau kol kas. Dabartinės kartos belaidis krovimas gali vykti tik tada, kai belaidis kroviklis ir išmanusis įrenginys yra itin arti vienas kito. Tiksliau, jiedu turi liestis vienas su kitu. O toliau – elementari fizika. Belaidžio kroviklio korpuse paslėptos metalinės ritės spinduoliuoja magnetinį lauką, kuris, pasiekęs įrenginio viduje esančias analogiškas rites, virsta elektros energija. Taip nedideliu atstumu galima perduoti elektros energiją be jokių laidų. Ir jokios magijos.

Ar jūsų telefonas palaiko belaidį krovimą?

Pirmiausia, neužtenka tik turėti belaidžio krovimo stotelę. Jūsų telefono modelis turi būti su ja suderinamas – palaikyti Qi standartą. Tariama „či“ – kinų kalboje tai reiškia gyvybinę energiją. Nors rinkoje esama ir rečiau naudojamų belaidžio krovimo standartų, Qi yra pats populiariausias ir naudojamas visų didžiųjų gamintojų. Toliau reikia išsiaiškinti, ar jūsų telefonas turi integruotą Qi technologiją, ar ant įrenginio reikia papildomai uždėtį specialų Qi dangtelį.

Naujausi įrenginiai turintys belaidžio įkrovimo technologiją:

Jeigu nesate tikri ar jūsų telefono modelis turi šią technologiją, galite pasitikrinti įrenginio gamintojo internetiniame puslapyje arba tiesiog užeiti į bet kurį TELE2 saloną. Mūsų konsultantai visada pasirengę jums padėti.

Į ką atkreipti dėmesį

Belaidžius kroviklius galima suskirstyti pagal tai, kaip ant jų padedamas išmanusis įrenginys. Tai gali būti stoveliai arba kilimėliai. Pirmieji patogesni naudoti darbo vietoje, nes telefono ekranas bus visada atsuktas į jus, tad patogiai matysite pranešimus. Antrieji yra tiesiog kraunantys kilimėliai – užtenka ant jų padėti telefoną. Guma padengti, minkštesni kilimėliai bus mažiau slidūs. Svarbu, jei jūsų įrenginio korpusas padengtas slidžiu stiklu. Jei dažniausiai kraunate telefoną naktimis, rinkitės belaidį kroviklį be papildomų LED indikatorių – jūsų miego netrikdys žybsinčios šviesos. Belaidžio kroviklio ričių skaičius įkrovimo greičiui neturi įtakos, bet kuo jų daugiau, tuo mažiau reikės kraipyti įrenginį į teisingą krovimo poziciją. Ir nesirūpinkite dėl savo mėgstamo telefono dangtelio. Jei jis nėra metalinis, krovimui netrukdys. Galų gale, rinkitės tą belaidį kroviklį, kuris jums patinka labiausiai ir kurio kaina jums atrodo priimtina.

Išsirinkite sau tinkamą