Inovacijos

Apple gandai: trys nauji iPhone X klonai?

2018-07-10

Kaip ir visi gamintojai, Apple kasmet pristato savo naujus telefonų modelius. Nors Apple ir gerai pavyksta nuslėpti daugelį detalių apie ateities produktus, jau dabar internete sklindantys gandai neblogai sufleruoja, kokių naujų įrenginių galime sulaukti. 

Dominuos futuristiškas iPhone X dizainas?

ios12

Kol kas tikslūs modelių pavadinimai dar nėra žinomi. Bet kaip nurodo technologijų apžvalgų puslapiai cnet.com ir macrumors.com, tikriausiai nė vienas iš jų nesivadins iPhone 9. Jau išleistas jubiliejinis flagmanas iPhone X pažymėjo dešimtąją Apple telefonų kartą. Todėl trys naujokai galėtų vadintis iPhone 11, iPhone X Plus ar iPhone X2. Gamintojas gali grįžti ir prie senosios „S“ pavadinimų sistemos ir vieną iš naujokų pavadinti iPhone XS, XS Plus ar SE2. Naujieji telefonai atkartos iPhone X dizainą, todėl jau ikona tapęs apvalusis namų mygtukas taps praeitimi, o ekrano viršuje esanti išpjova taps naująja iPhone klasika. Pati išpjova ir rėmelis aplink ekraną, lyginant su iPhone X, galėtų dar šiek tiek sumažėti. Pasak gandų, vienas iš telefonų gali turėti 5,8 colio įstrižainės ekraną su OLED technologija – šis modelis nedaug kuo skirtųsi nuo jau išleisto iPhone X. Antrasis modelis turėtų didžiausią Apple istorijoje 6,5 colio įstrižainės ekraną su tokia pat OLED technologija. Tai padarytų šį telefoną dar brangesniu nei dabartinis iPhone X. Trečiasis ir galimai pigiausias iš trijulės telefonas gautų 6,1 colio įstrižainės LED technologijos ekraną.

Ar iPhone pagaliau turės trigubą kamerą?

kamerosHuawei sudrebino rinką ir kuriam laikui įsitvirtino geriausiųjų pozicijose, kai išleido Huawei P20 Pro, pirmąjį pasaulyje telefoną su triguba kamera. Kaip rodo įvairios apžvalgos ir testai, ši technologija yra sėkminga, todėl ateityje matysime daugiau panašių telefonų. Tikėtina, jog vienas iš naujųjų iPhone irgi gali turėti trigubą kamerą. Jei ne šiemet, tai kitąmet. Tai leistų padaryti dar geresnes nuotraukas prasto apšvietimo sąlygomis. Trečiasis vaizdo jutiklis registruotų papildomą informaciją apie fotografuojamo vaizdo gylį ir taip būtų išgaunamas geresnis sulieto fono efektas bei geresnis vaizdo priartinimas. Taip pat Apple intensyviai plėtoja papildytos realybės technologijas, todėl tokia kamera suteiktų naujų galimybių. Pastarąjį faktą patvirtina ir tai, kad gamintojas neseniai atnaujino savo personalizuotų jaustukų (Animoji) technologiją. Dabar ji leidžia susikurti savo virtualų avatarą-dvynį, vadinamą Memoji, panašiai kaip Samsung AR Emoji.

Skaitykite

Kalbant apie kameras, pigiausias iPhone modelis su LCD ekranu turėtų tik vieną kamerą, taip išlaikant mažesnę kainą. Bent vienas iš naujų modelių išlaikys dvigubos kameros konfigūraciją.

 

Kokių iPhone pokyčių galima tikėtis dar?

faceid

Nauji iPhone modeliai nuo pirmtakų skirsis ne tik savo dizainu. Kaip visada, sulauksime ir kitų patobulinimų. Tikėtina, kad visi trys nauji modeliai gaus TrueDepth priekinės kameros technologiją, kuri leidžia atrakinti telefoną nuskenavus šeimininko veidą. Todėl gali nebelikti pirštų atspaudų skaitytuvo su Touch ID technologija. Ateities iPhone galės atpažinti šeimininko veidą ir laikant telefoną horizontalioje padėtyje. Jei pirštų atspaudų skaitytuvas visgi išliktų, didelė tikimybė, jog jis bus tiesiog integruotas į ekraną. Naujieji telefonai turėtų tapti spartesni ir dar galingesni, nes senuosius A11 modelio procesorius pakeis našesni A12 procesoriai. Du modeliai su OLED ekranais turėtų gauti daugiau operatyviosios atminties (galimai 4 GB, iPhone X turi 3 GB). Naujieji iPhone taip pat turėtų būti parduodami su geresniais krovikliais. Jei pasitvirtins techcrunch.com spėjimai, istorinė neteisybė bus panaikinta ir naujieji iPhone atkeliaus su žymiai greitesniais 18 W galios krovikliais (anksčiau jų galia siekė tik 5 W). Tuo pačiu kroviklio laidu galėsite prijungti savo iPhone prie MacBook Pro kompiuterio be jokių papildomų adapterių. Savaime suprantama, naujieji įrenginiai palaikys naujausią iOS 12 operacinę sistemą, kuri, panašiai kaip ir būsimoji Android P, akcentuoja naudojimo produktyvumą.

Kurie iš šių gandų taps realybe ir kokias tikslias specifikacijas turės šie iPhone modeliai, turėtume sužinoti dar šių metų rugsėjį per jau tradiciniu tapusį Apple renginį.

 

 

 

Prenumeruokite technologijų naujienas: