Išmanieji įrenginiai

6 patarimai, kaip apsaugoti savo telefono ekraną nuo katastrofos

2017-05-04

6-patarimai-kaip-apsaugoti-savo-telefono-ekrana-nuo-katastrofos-long.jpgPripažinkime, būtent dužęs ar sugedęs ekranas yra pagrindinė priežastis, kodėl neplanuotai tenka įsigyti naują telefoną. Visi tikimės, kad mums pasiseks, tačiau ar tikrai nėra patikimesnio būdo apsaugoti ekraną nei viltis? O dažnai pakaktų tiesiog laikytis šių patarimų.

1. Ekrano apsaugos plėvelė išties veikia!

Tyrimai rodo, kad jei šiuolaikinis telefonas metaliniu korpusu krenta į žemę šonu ar apačia, ekrano dužimo tikimybė siekia mažiau negu 10 proc., nes dalį smūgio absorbuoja korpuso metalas. O nukritę ekranu žemyn dūžta beveik 25 proc. telefonų.

Priklijavus prie ekrano net paprastą apsauginę plėvelę dūžio tikimybė gerokai sumažėja. Tačiau dar geriau apsaugotų konkrečiam modeliui skirta grūdinto stiklo ekrano apsauga. Kruopščiai priklijavus, jos praktiškai nesimatys, o daugybė žmonių pasakoja fantastiškas istorijas, kaip tokia apsauga išgelbėjo net tiesiai ekranu į aštrų akmenį atsitrenkusį telefoną. Nuo sutrenkimo apsauginis stiklas greičiausiai duš, tačiau sugers didžiąją dalį smūgio ir telefonas dažnai liks sveikas.

2. Padaryk viską, kad jo nenumestum

Patarimas skamba keistai – lyg ir savaime suprantama, kad reikia stengtis telefono nemėtyti. Tačiau panagrinėkime, kodėl mes jį numetame dažniausiai? Labai paprasta – nauji prabangūs išmanieji telefonai yra labai ploni ir turi arba metalinį, arba stiklo korpusą. Jie puikiai atrodo, tačiau gana lengvai slysta iš delno ir stumtelėti čiuožia stalu.

Todėl net paprasčiausias minkštas dėkliukas gerokai sumažins tokios nelaimės tikimybę – pasirinkus neslidų, jis geriau lips delne ir nebus taip lengvai nustumiamas padėjus ant kokio paviršiaus. Be to, jei dėkliuko briaunos šiek tiek išsikišusios virš ekrano, nukritus pirmiausia žemę palies dėklo kraštas ir tai gali išgelbėti nuo katastrofos.

3. Kišenėje telefonui nejauku

Nešiojantys savo telefonus rankinėse rizikuoja nebent numesti juos išsitraukdami, tačiau daugelis laiko juos kišenėse. Ir, patikėkite, ne taip jau retai kišenė tą telefoną nužudo. Užpakalinėje kišenėje laikomas telefonas ne tik vilios ilgapirščius, bet užsimiršus ir kietai prisėdus ekranas gali tiesiog skilti. Laikant priekinėje džinsų kišenėje telefono korpusą braižys šalia gulintys raktai.

Puiki, nors ir nelabai patogi išeitis – įmautė tvirtinama prie kelnių diržo. Nors dėvėdamas ją pretenduojate likti labai nemadingas, ji užtikrintai apsaugos telefoną daugelyje situacijų. Vis tik telefoną saugiau laikyti užsegamoje striukės ar vidinėje švarko kišenėje.

4. Saulė ir karštis – telefono ekrano priešai

Šiuolaikiniai telefonai sutvirtinami klijais. Kai meistrams tenka juos ardyti, jie atsargiai kaitina telefoną – klijai lydosi ir po truputį plėšiant įmanoma nuimti ekraną saugantį stiklą. Dar labiau įkaista telefonas palikus jį, pavyzdžiui, saulės atokaitoje stovinčiame automobilyje, ant palangės saulės šviesoje ar per arti židinio. Įkaitus korpusui ekrano stiklą laikantys klijai atitirpsta ir stiklas gali kai kur atsiklijuoti. Tada turime telefoną su bjauriomis dėmėmis ekrano kampe ir klibančiu stiklu. Dar radikalesniu atveju gali nutrūkti ekrano kontaktai. Patarimas lyg ir aiškus – neperkaitinkite.

5. Dėkliukas su dangteliu – geriausias variantas

Argumentus dėl dėkliukų jau išdėstėme, o visi rimti gerų telefonų gamintojai savo stiklo ir aliuminio šedeframs siūlo dėklus su dangteliu, kurie telefoną netgi puošia, turi papildomų funkcijų ir saugiai pridengia ekraną visą laiką, kai aktyviai juo nesinaudojame. Net jei toks nesaugotų ekrano, dangtelis būtų naudingas vien tuo, kad kaskart užvėrus ekranas nusivalo nuo riebaluotų pirštų atspaudų. Tačiau jis gana efektyviai saugo ekraną ir visą telefoną nuo daugelio blogybių, tad lyg ir viskas aišku.

6. Geriau apsidraudęs, negu apsiverkęs

Sudužus senesnių išmaniųjų telefonų modelių stiklui buvo įmanoma jį gana paprastai pakeisti. Technologijai kintant, telefonams plonėjant dalis tarpinių sluoksnių išnyko ir dabar dažniausiai tenka keisti visą ekraną, kurio pilna kaina labai jau artima naujo telefono kainai. 

Nuoširdžiai rekomenduotume įsigyjant net ir nebrangų telefoną iškart nusipirkti ir jo draudimą. „Tele 2“ telefono draudimas galioja iki 24 mėnesių.