Patarimai

5 skaitymo aplikacijos ilgiems rudens vakarams

2018-11-12

Rudenį vis daugiau laiko praleidžiant namuose, nėra geresnės veiklos už skaitymą. Tam, kad rastumėte idealią knygą, jums net nereikia eiti į knygyną ar biblioteką. Viską galite rasti internete. O tam, kad skaitytumėte patogiai, nebūtina ir elektroninė skaityklė. Šiandien ją kuo puikiausiai gali atstoti ir telefonas. Tereikia jį tinkamai paruošti ir išsirinkti geriausią skaitymo aplikaciją.

Inovaciju-biuro-antrastes-su-img-Patogumas – labai individualus kriterijus. Kas tinka vienam, nebūtinai patiks kitam. Mūsų telefonai irgi skiriasi. Todėl parsisiųskite kelias aplikacijas ir praleiskite su jomis šiek tiek laiko. Visų pirma, įvertinkite vaizdo kokybę. Skaityti turi būti paprasta ir malonu. Geriausios skaitymo aplikacijos turi iki minimumo sumažinti akių nuovargį, patogiai išdėlioti tekstą, ir leisti nesudėtingai keisti jų nustatymus.

Įsitikinkite, kad jūsų pasirinkta aplikacija sėkmingai atkuria dažniausiai naudojamus elektroninių knygų formatus. Vien .pdf tikrai nepakanka. Ji turėtų sutarti su .ePub ir .mobi. Dauguma knygų internete parduodamos būtent šiais formatais.

Inovaciju-biuro-antrastes-su-img1-1

Kindle elektroninės skaityklės visiems puikiai žinomos. Tačiau jums visai nebūtina ją turėti. Prieigą prie Amazon elektroninių knygų katalogo gausite ir tiesiog parsisiuntę Amazon Kindle aplikaciją. Ją labai paprastai sinchronizuosite su visais savo prietaisais, ji visada atsimins, kur baigėte skaityti. Tokios užduotys, kaip šrifto dydžio, ekrano ryškumo, fono spalvos ar teksto orientacijos pakeitimas taip pat nesukels problemų. Tiesa, dideliu lankstumu Kindle aplikacija nepasižymi – jos pagrindiniai nustatymai nedaug koreguojami.

Inovaciju-biuro-antrastes-su-img2-1

Programėlė visų pirma išsiskiria savo gebėjimu prisitaikyti net prie labai skirtingus skaitymo įpročius turinčių vartotojų. Moon+ Reader siūlo daugiau nei 10 unikalių temų, šrifto keitimo, automatinio puslapio vertimo, žymeklio, žodyno ir daugybę panašių funkcijų. Programėlėje ne tik lengvai pirksite ir parsisiųsite knygas, bet ir savo sukurta mini biblioteka dalinsitės su kitais žmonėmis. Būtent didelis funkcionalumas gali virsti ir didžiausiu Moon+ Reader minusu. Tarp visų tų pasirinkimų nesunku pasiklysti. Jeigu ieškote minimalistiškesnės aplikacijos, ši jums gali ir netikti.

Inovaciju-biuro-antrastes-su-img3-1

Aldiko išsiskiria savo lankstumu ir galimybe preciziškai pritaikyti ją prie savo poreikių. Dar vienas pliusas – programėlė nėra pririšta prie konkrečios e. parduotuvės, todėl knygas siųstis galima iš įvairių šaltinių. Aldiko puikiai sutaria su visais pagrindiniais elektroninių knygų formatais: .epub, .pdf, Adobe DRM. Tiesa, navigacija po skaitomos knygos turinį toli gražu nėra ideali ir nekantresniam, prie patogesnių variantų pripratusiam vartotojui gali kelti erzelį.

Inovaciju-biuro-antrastes-su-img4-2

Jeigu ieškote skaitymo aplikacijos, kuri tiesiog kokybiškai atliktų savo pagrindinę funkciją, Lithium jums puikiai tiks. Ji užima mažai vietos, o taip pat leidžia nesunkiai įsikelti knygas iš pačių įvairiausių šaltinių. Aplikacijoje yra ir kelios personalizacijos funkcijos: galima pasižymėti dalį teksto, koreguoti apšvietimą ar spalvas. Tiesa, Lithium atpažįsta tik .epub formatą, todėl dėl savo ribotumo vargu ar sužavės labiau patyrusius vartotojus.

Inovaciju-biuro-antrastes-su-img5

Google turi daugybę produktų, kurie savo patogumu ir kokybe lenkia daugelį analogų. Play Books – vienas iš tokių. Knygas į aplikaciją galite parsisiųsti tiek iš milžiniškos parduotuvės, tiek iš kitų šaltinių. Aplikacija akimirksniu sinchronizuojasi su Google Drive. Android telefone ji veikia tiesiog be priekaištų. Jos viduje nesunkiai keisite šriftus ir jų dydį, pasižymėsite teksto dalį, pridėsite užrašus. Veikia ir žodynas bei Google Translate vertėjas. Aplikacija patraukli ir vizualiai. Jūsų akys ypatingai džiaugsis naktinio apšvietimo funkcija, idealiai tinkančia skaitymui tamsoje.