Patarimai

5 patarimai, kurie padės iš savo Android išspausti daugiau

2019-01-14

Vadinti šiuolaikinį telefoną „telefonu“ jau ne visai teisinga. Tai daugiafunkcinis prietaisas, kuriame telefono funkcija yra ne ką svarbesnė už, pvz., naršymo internete, fotografavimo ar dokumentų peržiūrėjimo ir tvarkymo. Tiesa, kartais gali atrodyti, telefonas gali veikti sparčiau, ilgiau, efektyviau. Dažniausiai tai visiška tiesa! Tereikia atsiminti kelis svarbius dalykus. Šįkart pateiksime jums seriją patarimų, kurie padės realizuoti visą jūsų Android potencialą.

1_1-1

Ko gero, esate patyrę situaciją, kai jūsų telefonas atsisako instaliuoti kokią nors aplikaciją arba prisijungti prie kito prietaiso.  Saugumo sumetimais, Google kai kurias funkcijas bei pasirinkimus paprasčiausiai blokuoja. Visgi šias perteklines apsaugos priemones galima nesunkiai išjungti, tapus savo telefono „kūrėju“. Tiesiog atsidarykite Nustatymų aplikaciją ir nueikite aplanką Apie telefoną.  Susiraskite taip vadinamą Build numerį ir paspauskite jį septynis kartus. Sveikiname, dabar jūs developer’is! Jūsų telefone atsirado naujas aplankas – Developer options, kuriame rasite daugybę naujų pasirinkimų, padėsiančių dar labiau personalizuoti savąjį Android.

1_2-1

Reguliariai pritrūkstant vieno kito gigabaito, labai naudinga išmokti juos naudoti ekonomiškai. Tam jums visai nebūtina iš esmės keisti savo naršymo įpročių. Užteks kelių korekcijų. Daug jūsų duomenų suvalgo fone veikiančios aplikacijos, kuriomis iš tikrųjų naudojatės gana reta. Tiesiog nueikite į nustatymų aplikaciją ir susiraskite Data usage aplanką. Čia galėsite panaikinti atskirų programėlių prieigą prie mobiliųjų duomenų. Jeigu norite dar daugiau kontrolės, uždėkite išnaudojamų duomenų limitą dažniausiai naudojamoms aplikacijoms – Instagram’ui, Spotify ir kt.  

Taip pat reikėtų turėti omenyje, jog programėlių PRO versijos, nors ir kainuoja, naudoja mažiau duomenų bei jūsų telefone užima mažiau vietos. Daug duomenų reikia ir naršymui internete. Įjunkite ekonomiškesnį skaitymo režimą. Chrome naršyklėje įveskite chrome://flags, suraskite read mode pasirinkimą ir jį patvirtinkite.  Šios funkcijos dėka, tekstas bus pateikiamas taupesniu ir patogesniu formatu, taip pat išfiltruojančiu ir kai kurias reklamas.

1_3-1

Įvairūs priminimai – kiekvieno telefono savininko kasdienybė. Priklausomai  nuo instaliuotų aplikacijų skaičiaus, kasdien galite sulaukti kelių dešimčių tokių pranešimų. Toli gražu ne visi aktualūs. Labai dažnai jie tik blaško. Maža to, pranešimai negailestingai siurbia baterijoje esančią energiją. Išspręsti šią problemą galima dviem būdais: greituoju bei lėtuoju–detaliuoju. Jeigu turite daugiau kantrybės, nueikite į aplikacijos nustatymus ir pakoreguokite, kokie pranešimų pageidaujate. Jeigu norite greito rezultato, ekrane pasirodžius pranešimui, palaikykite jį įspaudę, kol pamatysite jų išjungimo mygtuką. Mes rekomenduojame savotišką kombinaciją. Personalizuokite intensyviau naudojamų (Instagram, Facebook, el. pašto), ir išjunkite rečiau naudojamų ar ne tokių svarbių aplikacijų pranešimus.

1_4-1

Klausimas „Kaip man prailginti telefono baterijos gyvavimo laiką“ jų meistrams pažįstamas iki skausmo. Pagrindinius patarimus jūs, ko gero, jau ir taip žinote: susimažinkite ekrano apšvietimo lygį, parinkite optimalų garsą, ištrinkite nenaudojamas aplikacijas, išjunkite nereikalingus pranešimus ir t.t. Tačiau štai labai svarbus aspektas, apie kurį, galbūt, nežinojote. Telefono – kaip ir bet kuri kita – baterija turi ribotą įkrovimo–išsikrovimo ciklų skaičių. Kitaip tariant, peržengus tam tikrą ribą ji natūraliai ima vis prasčiau kaupti ir saugoti energiją. Jūsų tikslas – dirbtinai nepagreitinti šio proceso. Didžiausia klaida, kurią galima padaryti – tai telefono naudojimas jį kraunant.  Taip, įkroviklių laidai tokie trumpi ne be priežasties. Naudojant kraunamą telefoną, baterija ir pildoma, ir tuštinama tuo pačiu metu, o tai išbalansuoja natūralų jos gyvavimo ciklą, t.y. ženkliai sutrumpėja jos tarnavimo laikotarpis.

1_5-1

Vienas didžiausių Android privalumų – tai galimybė telefoną pritaikyti savo asmeniniams poreikiams. Vis dėlto, dauguma žmonių tiesiog naudoja tą vartotojo sąsają, kurią parinko telefono kūrėjai. Tačiau tai nebūtinai būna optimaliausia opcija. Labai gali būti, kad jūsų lūkesčius daug geriau patenkins kuri nors alternatyva. Pradėti galite išbandydami kitą namų ekraną.  Tokie įrankiai, kaip Nova Launcher ar Action Launcher, siūlo daugiau būdų kaip išdėlioti ir naudoti aplikacijas, ieškoti ir žymėtis informaciją ir t.t. Parsisiųskite vieną ar kelis tokius įrankius, išbandykite juos ir suraskite sau patogiausią telefono naudojimo būdą.