Patarimai

Programėlės mokymuisi

2018-08-27

Mokytis ne visada yra lengva, kai žinai, kad laiko kiekis yra ribotas, ir norisi jį paskirti ne tik namų darbų ruošai ar egzaminams. Šios penkios programėlės pravers bet kuriam studentui ar moksleiviui lengviau susikaupti ir per tą patį laiką padaryti daugiau.

Google Keep

Tai skaitmeninė užrašų knygutė, kuri leidžia greitai sukurti užrašus, ir vėliau pasiekti juos Google debesyje iš bet kurio kito įrenginio. Priešingai nei panašios programėlės (pavyzdžiui, Evernote), Google Keep nėra perkrauta daugybe retai naudojamų funkcijų. Be to, ji yra visiškai nemokama, o sukurtus užrašus galima importuoti tiesiai į Google Docs tolimesniam redagavimui. Programėlėje kaip užrašus galima išsaugoti nuotraukas bei tiesiog ant jų nupiešti piešinį ar užrašyti paaiškinimą. Integruota paieškos funkcija greit suras primirštus užrašus. Darbų sąrašams galima sukurti priminimus, o patį tekstą įmanoma padiktuoti balsu – Google Keep atpažins žodžius ir juos užrašys.

PRIVALUMAI: užrašus galima diktuoti balsu, programėlė visiškai nemokama, paprastas ir aiškus valdymas.

TRŪKUMAI: nėra teksto formatavimo, simbolių užrašuose limitas – 20 000 tūkst.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★☆☆

Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

WolframAlpha

Yra tik mokama programėlės versija, tačiau suteikiama nauda daugybę kartų atsveria 3,19 € kainą. WolframAlpha pažingsniui parodys, kaip išspręsti sudėtingą diferencialinę lygtį, sudaryti lygties išvestinę ar ją suintegruoti. Ji padeda greitai ir aiškiai surasti ir palyginti įvairių medžiagų fizikines ir chemines savybes, bet ir analizuoti statistinius duomenis, konvertuoti matavimo vienetus, ar net sužinoti svarbius istorinius įvykius. Taip pat surasti geografinius, demografinius duomenis ar tiesiog sužinoti bet kurio maisto produkto maistinę vertę. WolframAlpha duomenų bazė apima gamtos, technologijų, socialinius ir humanitarinius mokslus, taip pat ir kasdien naudingus skaičiavimus bei faktus. Tiesa, nemokamą, bet ribotą WolframAlpha paieškos variklio versiją galite išbandyti tiesiog interneto naršyklėje, adresu http://www.wolframalpha.com.

PRIVALUMAI: galingas paieškos variklis, daug skirtingos informacijos apimanti duomenų bazė, neribotos paieškos galimybės.

TRŪKUMAI: užklausos įvedimas į programėlę kartais gali būti per daug sudėtingas.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★☆☆

Atsisiųsti

Atsisiųsti

White Noise Generator

Kartais susikaupti ruošiant namų darbus ar rengiantis egzaminui yra beveik neįmanoma užduotis. Sprendimas – izoliuoti išorės trukdžius natūraliais gamtos garsais, kurie padeda susikaupti. White Noise Generator būtent tai ir atlieka – generuoja baltąjį triukšmą. Tai yra gerai žinomas akustinis fenomenas, kai skirtingų dažnių garsai susilieja į harmoningą visumą ir yra girdimi tuo pačiu intensyvumu. Pavyzdžiui, lapų šlamesys, upės vandens čiurlenimas, į stiklą beldžiantis lietus ar susilieję foniniai garsai jaukioje kavinėje yra puikūs baltojo triukšmo pavyzdžiai. Moksliškai įrodyta, kad klausantis baltojo triukšmo yra stimuliuojamos tos smegenų dalys, kurios yra atsakingos už dėmesį ir koncentraciją.
PRIVALUMAI: didelis gamtos garsų pasirinkimas, juos galima maišyti tarpusavyje, nustatyti laikmatį.

TRŪKUMAI: reklamos nemokamoje programėlės versijoje, norint naudotis visais privalumais teks sumokėti.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★★★

Atsisiųsti:
Atsisiųsti

Turintiems iPhone yra puiki analogiška programėlė White Noise:
Atsisiųsti

Trello

Tai puiki programėlė bet kokių darbų ar projektų valdymui, ar tai būtų sąrašas, ką turite išmokti prieš egzaminą ar bendras tiriamasis projektas su kursiokais ar klasiokais. Trello leidžia vaizdžiai sudėlioti darbus kortelių pavidalu ir vienoje vietoje matyti proceso eigą. Kortelėse galima pridėti nuotraukas, pasidalinti darbui reikalingais failais su kolegomis, komentuoti ar pačias korteles išdėlioti chronologine tvarka. Su Trello galima dirbti ir neprisijungus prie interneto – visi pakeitimai bus išsaugoti ir sinchronizuoti su serveriu vos tik vėl prisijungsite. Tai vienas paprasčiausių ir efektyviausių įrankių organizuotai ir laiku atlikti svarbius darbus.

PRIVALUMAI: intuityvus ir lengvas valdymas, paprasta grupuoti darbus pagal jų pobūdį, nemokama.

TRŪKUMAI: sunkiai pritaikoma didesniems projektams, užduočių progresas galėtų būti pavaizduotas keliais skirtingais būdais.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★★☆

 Atsisiųsti

Atsisiųsti

Brain Focus Productivity Timer

Vienas paprasčiausių būdų ką nors padaryti laiku ir neatidėliojant, tai kontroliuoti, kiek laiko paskiriama užduočiai ir kiek poilsiui. Tai vadinama Pomodoro technika. Yra daugybė skirtingų programėlių skirtų šiai produktyvumo technikai ir Brain Focus Productivity Timer yra viena labiausiai vykusių. Nustatykite, kiek laiko paskirsite konkrečiai užduočiai ar jos daliai ir kiek laiko padovanosite savo poilsiui išdirbę numatytą laikotarpį. Programėlė darbo sesijos metu išjungia Wi-Fi prieigą telefone ir garsą, kad kuo mažiau pašalinių trikdžių blaškytų jūsų dėmesį. Taip pat šioje programėlėje galima nustatyti, kad sukaupus tam tikrą kiekį trumpųjų pertraukų, po jų sektų ilgoji pertrauka.

PRIVALUMAI: paprasta ir aiški naudotojo sąsaja, laiko patikrinta produktyvumo technika, galimybė grupuoti laiko intervalų nustatymus pagal darbo pobūdį.

TRŪKUMAI: reklamos nemokamoje versijoje, norint gauti visas funkcijas teks sumokėti.

Bendras įvertinimas: ★★★★★★★★☆☆

Atsisiųsti: 
Atsisiųsti

Atsisiųsti

 

 

 

 

Prenumeruokite technologijų naujienas: