Inovacijos

Ar vis dar verta tikėti šiais 5 išmaniųjų telefonų mitais?

2018-07-25

Įvairūs mitai apie išmaniuosius telefonus vis dar egzistuoja. Dalis jų niekada nebuvo teisingi, kiti – teisingi tik iš dalies arba atsirado iš patarimų, kurie jau nebeaktualūs. Tokie mitai apriboja naujo telefono pasirinkimą ar paskatina susidaryti klaidingą įspūdį apie išties gerą telefoną. Inovacijų biuras pateikia 5 išmaniųjų telefonų mitus, kuriais nederėtų pasikliauti.

1. Android operacinė sistema nėra saugi

Kartais vis dar galite išgirsti, kad Android operacinė sistema yra mažiau saugi nei iOS. Tačiau operacinių sistemų kūrėjai nuolat stengiasi atrasti bet kokias įmanomas saugumo spragas ir jas skubiai ištaisyti. Tai daro tiek Android, tiek iOS inžinieriai, todėl nėra jokio pagrindo abejoti vienos ar kitos operacinės sistemos saugumu. Viena iš priežasčių, kodėl verta nedelsiant įdiegti periodinius telefono atnaujinimus, yra būtent tokių spragų pataisymai. Saugumo problemas prisišaukia patys telefonų savininkai, nepatikrinę instaliuojamų programėlių patikimumo ir siųsdamiesi jas iš nepatikimų šaltinių. Kaip apsaugoti savo telefoną nuo tokių kenkėjiškų programėlių, galite sužinoti straipsnyje:

Skaitykite

2. Daugiau kameros megapikselių lemia geresnę nuotraukų kokybę

cameraMegapikselių skaičius nėra toks svarbus renkantis telefoną. Nuotraukų kokybę lemia ir daugybė kitų telefono kameros parametrų. Du skirtingi telefonai gali naudoti tokio paties dydžio vaizdo sensorius, bet tas, kurio plote reikia sutalpinti daugiau pikselių, fiksuos „triukšmingesnį vaizdą“ tomis pačiomis sąlygomis. Daug lemia ir kameros optika, galimybė optiškai stabilizuoti vaizdą ir taip išvengti neryškių kadrų, sensoriaus pikselių dydis ir kita. Kitas parametras, lemiantis nuotraukų estetinę kokybę – pats telefono naudotojas. Daugiau apie tai skaitykite straipsnyje:

Skaitykite

O išsamai susipažinti su kamerų parametrais galite čia:

Skaitykite

3. Naudotis viešu Wi-Fi yra visiškai saugu

Viešoji Wi-Fi interneto prieiga yra nuostabus dalykas, leidžiantis prisijungti prie interneto daugelyje vietų mieste. Tačiau viešas Wi-Fi jaukioje kavinėje gali slėpti ir daug pavojų. Būtent dėl to, kad internetas yra atvirai prieinamas visiems, jis nėra saugus ir bet kokia kenkėjiška trečioji šalis gali perimti tokiu ryšiu iš jūsų telefono siunčiamus ir gaunamus asmeninius duomenis. Pavyzdžiui, internetinės bankininkystės prisijungimo duomenis, asmens kodą, ar kitą svarbią informaciją, kuria dalinatės būdami prisijungę prie viešo Wi-Fi. Daugiau apie šiuos pavojus ir kaip nuo apsisaugoti, sužinokite straipsnyje Pavojus ten, kur jo mažiausiai tikėjotės: viešas Wi-Fi.

Skaitykite

4. Įsigijus naują telefoną, jį reikia pilnai įkrauti ir iškrauti

pakrovejasIr dar padaryti tai kelis kartus. Šis mitas turėjo prasmės kai anksčiau gaminamuose telefonuose buvo naudojamos nikelio-metalo hidrido arba nikelio-kadmio baterijos. Jos pasižymėjo atminties efektu (angl. memory effect ar battery memory), kai nepilnai iškrovus bateriją jos talpa pakartotinai kraunant gerokai sumažėdavo. Šis procesas yra negrįžtamas, todėl buvo rekomenduojama naujas baterijas „pramankštinti“. To nebereikia daryti, nes šiuolaikiniuose telefonuose naudojamos ličio jonų baterijos, kurios šio trūkumo neturi. Bet ilgesnis baterijos tarnavimo laikas vis dar toks pat aktualus, todėl verta pasinaudoti keletu patarimų iš straipsnio:

Skaitykite

5. Telefonui įkrauti būtinas originalus kroviklis

Telefonų gamintojai nori, kad jūs naudotumėte tik originalius kroviklius. Šiame patarime yra šiek tiek tiesos, nes turėtumėte vengti naudoti abejotinos kokybės trečiųjų šalių įrenginius. Tačiau jei įsigysite žinomo ir pripažinto telefonų aksesuarų gamintojo kroviklį, jis neturės jokios neigiamos įtakos baterijos gyvenimo trukmei. Kokybiški nepriklausomų gamintojų krovikliai yra standartizuoti, tad nereikia dėl jų baimintis. Dažnai juos galima įsigyti ir pigiau.

 

 

Prenumeruokite technologijų naujienas: