Patarimai

5 „iPhone“ funkcijos, praversiančios kasdien

2017-12-04

Inovaciju_Biuras_5_iphone_funkcijos_praversiancios_kasdien_01.jpg
Jei turite „iPhone“, ko gero, jau atkreipėte dėmesį, kad naujoji Apple operacinė sistema „iOS 11“ turi begalę įdomių funkcijų – visas jas išbandyti prireiktų kone amžinybės. Pabandėme truputį „prisijaukinti“ naująją iOS ir pateikiame sąrašą dalykų, kurie patraukė akį.

Pranešimas balsu apie įeinančius skambučius

Ar žinote, kad kaskart, kai suskamba telefonas, pats „iPhone“ gali adresų knygutėje patikrinti skambintojo ID ir balsu pranešti, kas skambina? Jei numerio nėra kontaktų sąraše, jums bus pasakoma, kad tai neatpažintas numeris.

Inovaciju_Biuras_5_iphone_funkcijos_praversiancios_kasdien_02.jpg

Kaip tai išmėgintii? Eikite į Settings > Phone > Announce Calls. Čia galėsite pasirinkti, kokiose situacijose pranešti apie skambučius. Galbūt norite žinoti apie kiekvieną skambutį? O gal tai aktualu tik tais atvejais, kai vairuojate automobilį arba esate su ausinėmis? Išbandę šią funkciją, nusprendėme, kad ji ypač praverčia tada, kai klausomės muzikos su ausinėmis. Nereikia stabdyti dainos ir kišti rankos į kišenę, kad sužinotum, jog skambina mama.

Valdymas galvos judesiais

Savo telefoną galite kontroliuoti ne tik rankų, bet ir galvos judesiais. Eikite į Settings > General > Accessibility > Switch Control ir aktyvinkite šią funkciją. Tuomet eikite į Switches > Add New Switch > Camera. Čia rasite Left Head Movement (galvos pakreipimas kairėn) ir Right Head Movement (galvos pakreipimas dešinėn). Tuomet iš viso sąrašo galimų veiksmų reikės pasirinkti, ką norite susieti su galvos judesiais į kairę ir į dešinę. Mūsų variantas: galvos judesiais kontroliuoti telefono garsą – jį sumažinti ir padidinti.

Inovaciju_Biuras_5_iphone_funkcijos_praversiancios_kasdien_03.jpg

Blyksėjimas informuojant apie naują pranešimą

Kaskart, kai telefonas nori informuoti jus apie naują pranešimą, perspėjimą ar pan., jo kamera gali sublyksėti. Eikite į Settings > General > Accessibility > Hearing ir aktyvinkite LED Flash for Alerts. Labai patogu: nereikės vakarieniaujant nuolat dirsčioti į ekraną, ar niekas neatsiuntė naujos žinutės – blykstelėjimas pakankamai ryškus, kad iš karto atkreiptų jūsų dėmesį.

Naktinis režimas saldesniam miegui

Turbūt teko girdėti, kad šalta mėlyna šviesa, kurią skleidžia telefonų ekranai, neretai sutrikdo natūralius organizmo bioritmus – kas lemia tai, jog vidury nakties gulime lovoje atmerktomis akimis, negalėdami sudėti bluosto. Kad miegas būtų saldesnis, naudokite nakties režimą („Night Shift“). Tai leis rankiniu ar automatiniu būdu nustatyti ekrane šiltesnių, geltonesnių spalvų spektrą. Kaip aktyvinti šį režimą?

Inovaciju_Biuras_5_iphone_funkcijos_praversiancios_kasdien_04.jpg

Naujoje „iOS 11“ tai daroma naudojant ekrano šviesumo mygtuką (vertikalų mygtuką šalia garso slankiklio). Paspaudę ir palaikę šį mygtuką, atsidursite naujame lange. Apačioje rasite mygtuką su užrašu „Night Shift“. Paspauskite jį. Mygtuko spalva pasikeis į oranžinę – tai reiškia, kad naktinis režimas sėkmingai įjungtas.

„Personal Hotspot“ dalijimosi internetu funkcija

Nors ši funkcija nėra naujiena (ir nemažai kas yra su ja susipažinęs), ji tokia naudinga, kad verta paminėti ir ją. „Personal Hotspot“ (asmeninis interneto prieigos taškas) suteikia galimybę bendrai naudoti telefono mobiliojo ryšio duomenis, kai negalite pasiekti „Wi-Fi“ tinklo.

Smulkiau tai aprašėme šiame straipsnyje: „Personal Hospot“ iPhone telefone: kaip jį sukonfigūruoti?“

Skaitykite

 

 

O kokių įdomių „iPhone“ funkcijų esate atradę jūs? Pasidalinkite komentaruose!