Gyvenimo būdas

4 futuristiniai filmai rudens savaitgaliams

2017-10-25

Net jei esate iš tų, kurie mėgsta tvirtai abiem kojom stovėti ant žemės, kartais vis tiek smagu mintimis „peršokti“ į ateitį ir užmesti akį į tai, ką mums siūlo futuristinis pasaulis. Šie 4 filmai pasirūpins, kad tai padaryti būtų tikrai nesunku.

 

Aušros kariai

 

 

Ateities pasaulis. Praėjus dešimtmečiui po to, kai dėl maro didžioji dalis pasaulio gyventojų tampa vampyrais, situacija tampa kritinė. Žmonių likus tik saujelei, vampyrams ima kritiškai trūkti kraujo, kad galėtų maitintis ir gyventi toliau. Žmonių rasei, žinoma, taip pat gresia išnykimas. Vienas vampyras Edvardas (aktorius Ethan Hawke) bando rasti išeitį ir sukurti kraujo pakaitalą, kuris leistų išgelbėti tiek žmones, tiek vampyrus. Jis susitinka ir kelis žmones, kurie nori padėti rasti sprendimą. Tik ar pavyks tą padaryti laiku?

Žiūrėti Viaplay.

 

Divergentės serija: lojalioji

 

 

Tai jau trečioji puikiai žinomo filmo „Divergentė“ dalis. Čia Beatrisė (aktorė Shailene Woodley), trumpai vadinama tiesiog Trise, su savo ištikimais pagalbininkais keliauja už Čikagą juosiančios sienos ribų. Jie netikėtai susiduria su slaptai veikiančia mįslinga organizacija, o netrukus atsiduria nuožmiame kare. Kovos epicentre Trisė suvokia, kad teks priimti daugybę sunkių sprendimų, susijusių su drąsa, pasiaukojimu ir ištikimybe savo tiesai.

Žiūrėti Viaplay.

  

Jupiterė. Pabudimas

 

 

Kultinės „Matricos“ trilogijos kūrėjų darbas apie tolimą ateitį, kurioje kosmosas jau seniai užkariautas, tik kovoje dėl Visatos valdovo vardo visi taškai dar nesudėlioti. Pagrindinė filmo veikėja – Žemės gyventoja Jupiterė Džouns (aktorė Mila Kunis) – leidžia dienas tvarkydama žmonių namus, kol yra surandama Keino (aktorius Channing Tatum), ypatingų gebėjimų turinčio super kario. Keinas paaiškina Jupiterei, kad būtent ji yra išrinktoji, kuriai lemta pakeisti Visatos tvarką. Tačiau ne viskas taip paprasta: į nugarą kvėpuoja priešai, pasiryžę bet kam, kad Visatos valdovų titulas atitektų jiems.

Žiūrėti Viaplay.

 

Ponas Niekas

 

 

2092 metai. 118-os metų amžiaus Nemas (aktorius Jared Leto), paskutinis mirtingasis Žemėje, žurnalistui pasakoja savo gyvenimo istoriją. Jo atmintyje užsifiksavę trys gyvenimo epizodai: laikotarpis, kai jam buvo devyneri (tuomet išsiskyrė jo tėvai), taip pat šešioliktųjų gyvenimo metų patirtys bei išgyvenimai sulaukus trisdešimt ketverių. Senolio pasakojimas nerišlus, faktai čia pinasi ir keičia vienas kitą: jis vis dar mano esąs jaunas trisdešimt ketverių metų vyras, o kiekviena jo istorija turi keletą skirtingų versijų. Ar bent viena iš jų yra teisinga?

Žiūrėti Viaplay.

 

Esate mokslinės fantastikos žanro gerbėjas? Štai dar keli filmai, kuriuos siūlome pažiūrėti: „4 filmai mokslo ir pažangių technologijų mėgėjams“