Gyvenimo būdas

4 filmai apie meną ne tik menininkams

2017-11-20

inovaciju_biuras_4_filmai_apie_mena_ne_tik_menininkams_1.jpg
Prisijaukinti meną galima net ir sėdint ant sofos prieš ekraną. Šį kartą Inovacijų Biuro komanda pristato keletą filmų, nušviečiančių neįprastas ir įdomias įvairių meno sričių puses – pradedant muzika ir šokiais, baigiant gatvės menu ir fotografija. Neabejojame: šie 4 kritikų pripažinimą pelnę kūriniai įspūdį paliks ir jums.

Juodoji gulbė

Susipažinkite su Nina: balerina, kurios visas gyvenimas – baletas. Kai pagrindinė balerina – scenos žvaigždė Betė – užleidžia poziciją naujai balerinai balete “Gulbių ežeras”, Nina tampa pagrindine kandidate. Tačiau ne ji viena taikosi į šią vietą: naujoji šokėja Lilė taip pat pasiryžusi įrodyti, ko yra verta. “Gulbių ežere” svarbiausia – perteikti asmenybės dvilypumą: baltosios gulbės trapumą ir nekaltumą bei juodosios gulbės jausmingumą ir aistrą. Nina idealiai tinka baltosios gulbės vaidmeniui, tačiau Lilė – natūralus juodosios gulbės įsikūnijimas. Jaunų šokėjų konkurenciją perauga į keistus santykius, ir Nina ima pamažu atrasti savo tamsiąją pusę, kuri gali jai pagelbėti, bet gali ir pražudyti.

Žiūrėkite

 

Atkirtis

 „Atkirtis“ – apie jauną vaikiną Endriu, kurio aistra nuo vaikystės yra būgnai. Įstojęs į geriausią šalyje muzikos konservatoriją, Endriu susiduria su rimtais išbandymais: ne tik iki nakties trunkančiomis repeticijomis, bet ir ekscentrišku mokytoju Flečeriui, kurio žiaurūs ugdymo metodai gali pakirsti bet kurį emociškai jautresnį talentą. Flečerio ambicija – atrasti geriausią. Endriu nori būti geriausias. Tai nėra lengvo turinio filmas po sunkios darbo dienos. Tačiau ieškantiems stipraus ir sukrečiančio filmo apie užsispyrimą, siekius ir pripažinimo kainą, jį drąsiai rekomenduojame.

Žiūrėkite

 

Išėjimas per suvenyrų krautuvę

 „Išėjimas per suvenyrų krautuvę“ – intriguojanti dokumentika, iškart po pasirodymo sukėlusi didelį šurmulį. Tai istorija apie gatvės meną, jo atstovus, jų kasdienybę ir požiūrį į gyvenimą. Filmo centre atsiduria drąsus keistuolis – Los Andžele gyvenantis prancūzas Thierry Guetta. Jis nepaleidžia kameros iš rankų ir jokia įdomesnė aplinkos detalė neprasprūsta jam pro akis. Lankydamas savo pusbrolį, jis susidomi gatvės meno atstovais, o didžiausiu siekiu tampa susipažinti su garsiausiu ir įžūliausiu „graffiti“ kūrėju Banksy.

Žiūrėkite

 Žemės druska

 Įspūdingas biografinis dokumentinis filmas „Žemės druska“ – tai režisieriaus Wimo Wenderso duoklė fotografui Sebastião Salgado, kuris visą pasaulį užbūrė savo sukrečiančiomis fotografijomis. Salgado įsitikinęs: jis su kamera privalo būti ten, kur pasauliui skauda labiausiai.  Tose vietose, kurias drasko didžiausias žiaurumas, slypi ir didžiausias geismas gyventi. Režisierius tvirtina, kad „vos viena nuotrauka gali papasakoti žmonijos istoriją“, ir Salgado darbai – ar tai būtų vaizdas iš sausros alinamų dykumų, ar kadras iš aukso kasyklų, ar sustabdyta akimirka iš karo lauko – neleidžia tuo abejoti.

Žiūrėkite

 

 

Ten, kur istoriniai faktai susiliečia su kruopštaus menininko talentu, gimsta geriausi istoriniai filmai. Jei domitės istorija, keletą filmų rekomendacijų rasite čia: „Esate neabejingi istorijai?  3 filmai, kuriuos siūlome pažiūrėti“.

Skaitykite