Gyvenimo būdas

3 išskirtiniai filmai, kurie įsimins ilgam

2017-07-06

Filmai internete viaplay inovaciju biuras.jpgYra filmų, kuriuos užmirštame iškart peržiūrėję – ir yra tokių, kuriuos galvoje nešiojamės metų metus (arba žiūrime dar dešimt kartų). Šį kartą siūlome pažiūrėti 3 kūrinius, kurie susilaukė pripažinimo dėl savo išskirtinumo: įdomaus stiliaus, netikėtų siužeto vingių ar vaidybos, kuri pribloškia savo įtikinamumu.

Apgaulės meistrai

Šis kūrinys – vienas pavyzdžių, kai pramoginis, neįpareigojantis filmas, iš kurio niekas pernelyg daug nesitiki, staiga tampa tikru sėkmės hitu, pranokstančių net geriausias prognozes. Tai istorija apie „Keturis raitelius“ – iliuzionistų profesionalų komandą, kuri garsėja ne tik kvapą atimančiais triukais, bet ir turtuolių „maustymu“: jie netenka turtų, o pinigai išdalinami paprastiems šou žiūrovams. Kokia stambi žuvelė šįkart taps pagrindiniu „Keturių raitelių“ taikiniu?

Atsiskyrėlis

Henris Bartas nėra eilinis pavaduojantis mokytojas. Keisdamas vieną mokyklą po kitos, jis niekur neužsibūna pakankamai ilgai, kad užmegztų glaudesnį ryšį su žmonėmis. Henris to ir nenori – jis pratęs būti atsiskyrėliu, kuris prie nieko emociškai neprisiriša. Atsidūręs valstybinėje mokykloje, kur visi atrodo irzlūs, pavargę ir nemotyvuoti, Henris netikėtai įgyja mokinių pagarbą ir pasitikėjimą. Jis susidraugauja su iš namų pabėgusia paaugle – tačiau ar tai reiškia, kad jis nebėra svetimas ir vienišas? Vienų vertinamas kaip ypač stilingas ir sąmojingas, kitų apibūdinamas kaip aštrus, tamsus ir melancholiškas, šis filmas yra vienas iš tų, kuriuos pasižiūrėti (ir patiems susidaryti įspūdį) tiesiog būtina.

 

Atkirtis

„Atkirtis“ – apie jauną vaikiną Endriu, kurio aistra nuo vaikystės yra būgnai. Įstojęs į geriausią šalyje muzikos konservatoriją, Endriu susiduria su rimtais išbandymais: ne tik iki nakties trunkančiomis repeticijomis, bet ir ekscentrišku mokytoju Flečeriui, kurio žiaurūs ugdymo metodai gali pakirsti bet kurį emociškai jautresnį talentą. Flečerio ambicija – atrasti geriausią. Endriu nori būti geriausias. Tai nėra lengvo turinio filmas po sunkios darbo dienos. Tačiau ieškantiems stipraus ir sukrečiančio filmo apie užsispyrimą, siekius ir pripažinimo kainą, jį drąsiai rekomenduojame.

Mėgaukitės Viaplay filmais jau dabar.