Gyvenimo būdas

3 filmai, apdovanoti daugiau nei 5-iais „Oskarais“

2017-11-08

3 filmai, apdovanoti daugiau nei 5-iais Oskarais_1.jpg
Filmui nėra aukštesnio įvertinimo už „Oskarą“ – prestižinę statulėlę, dėl kurios Holivude kasmet verda aistros ir netyla kalbos. „Oskaras“ yra solidžiausias ir ryškiausias apdovanojimas kino kūrėjams – ir aukščiausios kokybės įrodymas žiūrovams. Tad šį kartą mūsų Viaplay filmų sąraše – trys juostos, kurios šių apdovanojimų susišlavė ne vieną. Ir, kaip įsitikinsite, tikrai pelnytai.

Lūšnynų milijonierius (laimėjo 8 Oskarus, nominuotas 10)

 

Džamaliui Malikui, Indijos lūšnyne gyvenančiam aštuoniolikamečiui, ši diena – svarbiausia gyvenime. Stebimas tūkstančių smalsių akių, jis dalyvauja indiškoje žaidimo „Kas laimės milijoną?“ versijoje ir iki didžiojo prizo – 20 milijonų rupijų – jį skiria vos vienas klausimas. Tačiau policija jį sulaiko už sukčiavimą: neįtikėtina, kad vaikinas iš gatvės žinotų tiek daug. Siekdamas įrodyti savo nekaltumą, Džamalis ima pasakoti savo gyvenimo istoriją.

Žiūrėkite

 

 

Kalifornijos svajos (laimėjo 6 Oskarus, nominuotas 14)

 

Mija, pradedančioji aktorė, ir Sebastijanas, pianistas ir prisiekęs džiazo mylėtojas, stengiasi atrasti save Los Andžele – mieste, kuris griauna viltis ir daužo širdis. Ką reiškia būti kūrėju? Kaip pasiekti tai, ko trokšti? Ir kokia yra tikroji tikslų išsipildymo kaina? Užburiantis miuziklas „Kalifornijos svajos“ su neįtikėtinu įtaigumu pasakoja apie meilę, talentą, grožį… ir apie džiaugsmą bei skausmą, kurie neišvengiamai lydi mūsų didžiausias gyvenimo svajones.

Žiūrėkite

 

Išminuotojų būrys (laimėjo 6 Oskarus, nominuotas 9)

 

Irako konfliktas pasiekęs apogėjų. Karo lauke žuvus elitinės išminuotojų komandos vadui, jį pakeičia seržantas Viljamas Džeimsas, impulsyvus bebaimis, pasirengęs paaukoti savo ir kitų gyvybes, kad tik užimtų priekines mūšio linijas. Tačiau kiti išminuotojų komandos nariai priešinasi: seržanto ryžtingi veiksmai jiems atrodo beprotiški. Kaip kovoti su priešu, kai nugarą atsuka net saviškiai? „Išminuotojų būrys“ nėra vien filmas apie karą. Tai juosta apie apie narsą ir baimę, stiprybę ir silpnumą, bei apie pergales ir pralaimėjimus, su kuriais žmonės susiduria kasdien, net nebūdami mūšio lauke.

Žiūrėkite

 

Norite daugiau kvapą gniaužiančių įspūdžių? Rekomenduojame 4 futuristinius filmus, kurie tikrai praskaidrins rudens savaitgalį: „4 futuristiniai filmai rudens savaitgaliams“

Skaitykite

 

Tele2 Viaplay paslauga – tai filmai, serialai ir sportas internetu. Bet kur ir bet kada. Paslaugą galite užsisakyti TELE2 savitarnos paskyroje, o atsiskaitykite itin patogiai – kartu su savo TELE2 mėnesio mokėjimo sąskaita.