Patarimai

10 patarimų, kaip išsirinkti naują išmanųjį telefoną

2018-07-18

Ieškote naujo telefono, bet nežinote, kaip išsirinkti? Naujo įrenginio paieškos neturi tapti galvos skausmu. Inovacijų biuras pateikia 10 patarimų, į ką turėtumėte atkreipti dėmesį, rinkdamiesi geriausiai jūsų poreikius atitinkantį telefoną.

Baterija. Mėgstantiems telefone žaisti žaidimus, daug naršyti internete ar leisti laiką žiūrint YouTube video siužetus, pravers didesnė, bent 3500 mAh talpos baterija. Įprastiniams darbams, kuriuos atliekate telefonu, užteks maždaug 3000 mAh talpos baterijos, kurios energijos turėtų pakakti visai dienai. Jei baterijai nekeliate ypatingų reikalavimų, visada pravers patarimai, padėsiantys sutaupyti telefono energijos: Ką daryti, kad baterija tarnautų ilgiau?

Skaitykite

 

640x480-1-3Korpusas. Jei dažnai netyčia išmetate telefoną iš rankų ar jums reikia tiesiog patikimo įrenginio, telefonas su stiklo nugarėle nėra geras pasirinkimas. Tokie telefonai mažiau atsparūs smūgiams. Jei norite išties nesunaikinamo telefono, jums puikiai tiks toks įrenginys kaip Getnord. Kitu atveju kartu su telefonu įsigykite patikimą dėkliuką ir ekrano apsaugą. Dažnai leidžiate laisvalaikį gamtoje? Rinkitės vandeniui ir dulkėms atsparų telefoną. Daugiau apie šiuos atsparumo parametrus skaitykite straipsnyje: Vandeniui atsparūs įrenginiai: ką turite žinoti.

Skaitykite

Ekranas. Tinkamas ekrano dydis ar raiška priklauso nuo to, kaip ketinate naudoti savo telefoną. Jei mėgstate telefone žiūrėti filmus ar redaguoti nuotraukas, verta rinktis didesnį ekraną su aukštesne raiška. Įprastam naudojimui pakaks ir paprastesnio ekrano. Atminkite, kad didesni telefonai gali būti mažiau patogūs laikyti rankoje ir eikvoja daugiau energijos. Be to, turėtumėte teikti pirmenybę sodrioms spalvoms ir ekrano ryškumui.  Pavyzdžiui, Samsung Galaxy A6 ir A6+ ekranai nėra aukščiausios rezoliucijos, bet jų spalvos ir ryškumas tiesiog stulbina. Taip pat verta atminti, kad AMOLED technologijos ekranai atkuria sodresnes spalvas ir daugiau detalių nei naudojantys LCD technologiją.

640x480-2-4Procesorius. Šiuolaikiniuose telefonuose procesorių greitis nebėra toks svarbus, nes net ir vidutinės klasės telefonai yra pakankamai spartūs gerai atlikti kasdienius darbus. Rinkitės galingesnį procesorių nebent tada, jei telefonui dažnai paskiriate sudėtingas užduotis: redaguojate ar kuriate dokumentus, vienu metu naudojatės keliomis programėlėmis ar tiesiog norite geriausio telefono. Elektroninio pašto tikrinimui ir naršymui socialiniuose tinkluose aukščiausios klasės procesorius nėra būtinas.

Kamera. Daugiau megapikselių nereiškia, kad kamera bus geresnė. Jei fotografuojate nedažnai, jūsų poreikius patenkins praktiškai bet kurio šiuolaikinio telefono kamera. Jei fotografija yra jūsų hobis, keliate aukštus reikalavimus nuotraukų kokybei ar tiesiog nenorite pirkti atskiro fotoaparato – teks įsigyti brangesnį telefoną. Ieškokite tokios kameros, kuri turėtų optinį vaizdo stabilizavimą ir plačią diafragmą (kuo mažesnis diafragmos skaičius, tuo geriau). Daugiau apie telefonų kameras galite sužinoti Inovacijų biuro straipsniuose:

Telefono kamera: svarbūs dalykai, kurių nežinojote.

Skaitykite

 Kokį telefoną su geriausia kamera galima įsigyti Lietuvoje?

Skaitykite

Operacinė sistema. Apsvarstykite, kurios operacinės sistemos norėtumėte savo telefone – Android ar iOS. Jei daugelį metų naudojate telefoną su iOS, prisitaikyti prie Android operacinės sistemos gali būti sudėtinga (ir atvirkščiai). Pavyzdžiui, jei iTunes sukaupėte didelę muzikos kolekciją, ją perkelti į kitą platformą gali būti tikras iššūkis. Jei abejojate, Tele2 salone išbandykite šias operacines sistemas turinčius telefonus ir rinkitės tą, kurio valdymas jums atrodo paprastesnis.

640x480-3-3Atmintis. Šis punktas liečia tiek operatyvinę (RAM), tiek vidinę telefono atmintį. Jums reikės didesnės RAM atminties, jei telefonui skiriate sudėtingas užduotis, reikalaujančias didesnių procesoriaus pajėgumų. Kalbant apie vidinę atmintį – jei telefone nuolat pritrūkstate vietos nuotraukoms ir failams saugoti, naujasis jūsų telefonas turėtų turėti mažiausiai 32 GB vidinės atminties. Dar geriau, jeigu telefono atmintį galima išplėsti atminties kortele.

Kaina. Ar jums tikrai reikia prabangaus flagmano? Kartais ne tokie brangūs ir mažiau žinomų gamintojų telefonai siūlo panašias technines charakteristikas už gerokai mažesnę kainą. Puikus pavyzdys – Xiaomi Redmi Note 5 telefonas, kuris savo savybėmis drąsiai konkuruoja su kiek senesniais flagmanais. 

Žiūrėkite

Kas yra svarbiausia jums? Jei sunku išsirinkti naują telefoną, bandant suderinti įvairius parametrus pagal savo poreikius, išsirinkite dvi-tris telefono savybes, kurios jums yra pačios svarbiausios. Rinkitės tą telefoną, kuris jūsų reikalavimus šioms funkcijoms atitinka geriausiai.

Papildomos funkcijos. Jei skiriate didelį dėmesį savo telefono saugumui, jums praverstų telefonas su veido atpažinimo technologija. Belaidžio ir sparčiojo įkrovimo funkcijos taip pat gali būti naudingos, nors tai neturėtų būti prioritetu renkantis naują telefoną. Inžinieriams ir mėgstantiems konstruoti tikrai patiks infraraudonųjų spindulių kamerą turintis CAT S60 telefonas.

Žiūrėkite

Paklauskite savęs, ar jums būtinos tokios specifinės papildomos funkcijos ir ar tikrai jomis naudositės, nes jos gali tik padidinti telefono kainą.

Taigi: rinkdamiesi naują telefoną, turite atsižvelgti ne tik į gražų dizainą. Stenkitės surasti geriausią balansą tarp to, kiek galite naujam pirkiniui paskirti pinigų, ir kokias funkcijas norite gauti už tą pinigų sumą. Tele2 salonuose ar tiesiog internetu galite išsirinkti iš gausybės telefonų modelių, tad tikrai rasite sau labiausiai tinkantį ir patinkantį įrenginį, o Tele2 konsultantai visada pasiruošę jums padėti.

Išsirinkite naują įrenginį: 

Išsirinkite

 

 

 

Prenumeruokite technologijų naujienas: