Gyvenimo būdas

Mokamų „Google Play“ programėlių baubas: ar tikrai?

2017-01-13

mokamu-google-play-programeliu-baubas-ar-tikrai-long.jpg

 „Google Play“ – tai programėlių galaktika, kuri suteikia galimybę savo išmanųjį padaryti dar išmanesniu. Mokėti ar ne už programėlę sprendžiame kiekvienas individualiai – galbūt mokėdami galėsime naudotis papildomomis funkcijomis arba nevargins nemokamose versijose esančios reklamos. Jei nusprendėte įsigyti programėlę, atsakome, kaip tai padaryti ir ar toks mokėjimas yra saugus.

Kaip įsigyti programėlę?

  • Savo „Google“ paskyroje pasirinkite mokėjimo metodus. Suveskite kortelės duomenis ir galėsite pirkti bet ką. Norimą programėlę bus galima įsigyti poros mygtukų paspaudimu.
  • Kitas patogus būdas, prieinamas ir „Tele2“ klientams – pinigai už įsigytą programėlę gali būti įtraukti į to mėnesio mobiliojo ryšio sąskaitą.

Vaikų apsauga

Nusipirkti programėlių čia lengva visiems – net ir vaikams. Todėl jei jūsų išmanusis atsiduria ir mažųjų rankose, „Google“ siūlo išeitį. Prie paskyros nustatymų, pačioje apačioje yra „tėvams skirtas vadovas“. Čia aprašyta, kaip galima apsisaugoti nuo netikėtų pirkinių. Vienas iš būdų: prieš perkant reikia suvesti slaptažodį.

Bendras saugumas

  • „Google“ paskyrą galima pasiekti iš bet kokio įrenginio ir ten greitai pašalinti visus savo banko sąskaitos ir kortelės duomenis ar galų gale tiesiog pakeisti slaptažodį.
  • Jei banko sąskaitoje matote nuskaitytus pinigus už programėlę, kurios nepirkote, reiktų užpildyti skundą „Google“.