Išmanieji įrenginiai

5 kameros stabilizatoriai filmuojantiems telefonu

2017-03-31

5-kameros-stabilizatoriai-filmuojantiems-telefonu-long.jpg

Pastaraisiais metais išmaniųjų telefonų kameros gerokai patobulėjo. Daugelis šiandienių telefonų modelių leidžia fotografuoti geriau nei skaitmeniniai fotoaparatai, o kai kurie telefonai savo filmavimo kokybe lenkia netgi nešiojamas kameras. Vis tik filmuojant nauju telefonu, kad ir kokia gera būtų vaizdo ar garso kokybė, siekiant išgauti įspūdingą rezultatą, reikalingas kameros stabilizatorius.

Filmuojant telefonu operatorius daug juda, vaikšto ir yra priverstas keisti poziciją, siekdamas išlaikyti veiksmą ekrane. Tačiau šis judėjimas nufilmuotame vaizdelyje, o ypač filmuojant telefonu, yra puikiai matomas. Norint išvengti valandų karpant ir stabilizuojant nufilmuotą medžiagą kompiuteriu visuomet galite pasirinkti daug paprastesnį kelią ir įsigyti kameros stabilizatorių. Įprastoms kameroms ir fotoaparatams tokie priedai kainuoja gana brangiai, tačiau už telefonams skirtus priedus galima sumokėti gerokai mažiau.

„Neewer 2-Axis Handheld“

1-small 2-1.jpg„Neewer“ kompanija šiuo metu aktyviai siūlo savo dviašį kameros stabilizatorių, kuris puikiai veikia su beveik visais išmaniaisiais telefonais. Nors šis modelis gali pasirodyti kiek brangus, reikia nepamiršti, kad dalį šio įrenginio kainos atperka jo universalumas bei keli įdomūs gamintojo sprendimai, pavyzdžiui, išplėsta „Bluetooth“ kontrolė. Ši funkcija leidžia ant rankenos esančiais mygtukais valdyti patį telefoną ta pačia ranka, kuria laikome stabilizatorių. Stabilizatorius turi integruotą kraunamą bateriją, kurios krovimo laikas ypač trumpas, tad patiks nuolat skubantiems operatoriams.

„Feiyu G4 Plus“

„Feiyu G4“ galima drąsiai vadinti profesionalo įrankiu. Kompaktiškas dizainas ir visiškai metalinė konstrukcija garantuoja patvarumą, tad šis stabilizatorius ypač tinka daug keliaujantiems. Šio modelio rankena padengta guminiu paviršiumi, kuris neleidžia stabilizatoriui slidinėti rankoje. „Feiyu G4“ geba automatiškai susikalibruoti, tačiau norintys „pažaisti“ su nustatymais ant rankenos ras papildomą mygtukų rinkinį, leidžiantį stabilizatorių pritaikyti savo norimam filmavimo tipui.


„EVO SP 3 Axis“                                                                                                                                               

1-small-1.jpgŠis iš pažiūros mažutis prietaisas puikiai iliustruoja, kad apie daiktą negalima spręsti iš jo išvaizdos. „EVO SP 3“ stabilizatorius pagamintas iš tvirto metalo ir kitų aukštos kokybės medžiagų, taip pat atlieka visas svarbiausias stabilizatoriaus funkcijas. Jo konstrukcija turi tris ašis, yra kalibruojama automatiškai ir tinka beveik visų dydžių įrenginiams. „EVO SP 3“ suteikiama metų trukmės garantija ir papildomi filmavimo režimai, kurių neturi kiti rinkoje esantys stabilizatoriai. Šie privalumai padaro šį daiktą unikalų ir vertą dėmesio.

„BINKO Videook“

Šis produktas yra vienas populiariausių modelių tarp stabilizatorių išmaniesiems telefonams. Lyginant su konkurentais, „BINKO Videook“ yra žymiai paprastesnis ir pigesnis. Itin tvirta stabilizatoriaus konstrukcija, sukurta iš aviacijoje naudojamo aliuminio metalo lydinio, yra gana lengva, tad filmuojant ilgesniais intervalais nepavargsta rankos. Taip pat verta paminėti, kad „BINKO Videook“ yra atsparus vandeniui, todėl su šiuo stabilizatoriumi bus galima filmuoti ir po vandeniu (žinoma, jei jūsų telefonas tam pritaikytas).

„X-CAM Handheld Gimbal Folding Stabilizer“

Ieškantiems pigių kameros stabilizatorių vertėtų pasidomėti „X-CAM“ sulankstomu stabilizatoriumi. Ypač kompaktiška konstrukcija susilanksto taip, kad stabilizatorių galima nešiotis tiesiog kišenėje. Kaip ir kiti kameros stabilizatoriai „X-CAM“ gali susijungti su telefonu „Bluetooth“ ryšiu, yra lengvai kalibruojamas ir gali būti pritaikomas praktiškai bet kokio dydžio telefonui. Miela smulkmena – šis stabilizatorius parduodamas kartu su maža apsaugine įmaute, neleidžiančia nusidėvėti stabilizatoriaus išvaizdai.

Mūsų ekspertų nuomone, visi šie kameros stabilizatoriai yra geriausi vertinant kainos ir kokybės santykį. Visgi renkantis kameros stabilizatorių sau, verta atkreipti dėmesį ir į kitų gamintojų produktus. Prieš įsigydami nepamirškite patikrinti, ar jūsų stabilizatorius pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų, yra tvirtas ir patogus. Stabilizatoriaus baterija taip pat turi turėti ilgą veikimo trukmę – juk niekas nenori, kad jis išsikrautų pačiu netinkamiausiu metu. Visus šiuos parametrus atitinkantys stabilizatoriai įprastai yra kiek brangesni, tačiau ne veltui sakoma, kad šykštus moka du kartus.