Inovacijos

2017-ieji internete: kas iki šiol sukėlė daugiausia reakcijų?

2017-02-20

2017-ieji-internete-kas-iki-siol-sukele-daugiausia-reakciju-long.jpg
Nuo Pokemonų žaidimo iki manekenų iššūkio (angl. mannequin challenge), nuo vandens buteliukų mėtymo iki Pen-Pineapple-Apple-Pen dainos – šios pro internetą praūžusios sensacijos buvo tokios ryškios, kad jų buvo neįmanoma nepastebėti net stengiantis.

O kas prikaustė publikos dėmesį pastarąjį mėnesį? Trumpai apžvelkime.

Facebook „Floppy Trash Doves” manija

Judantys paveiksliukai su violetiniu balandžiu, kuris nesustodamas krato ir daužo galvą, užvaldė internetą šių metų vasarį. Tai paveiksliukai iš Facebook „Stickers“ kolekcijos, kuriuos galima naudoti rašant komentarus, siunčiant privačias žinutes ar keliant turinį ant savo Facebook sienos. Kodėl simpatijas užkariavo būtent šis paukštis? Atsakymo nežino net ir patys paveiksliukų kūrėjai, tačiau aišku viena – šiuos violetinius balandžius socialinėje medijoje pastaruoju metu naudojo VISI.

 

#SaltBae druską barstantis virėjas

Turkiško restorano savininkas susilaukė neįtikėtino dėmesio, kai internete pasklido nuotrauka, kurioje jis išraiškingai beria ant kepsnio žiupsnelį druskos. Ši nuotrauka – tai kadras iš daugybės maisto gaminimo video, kuriuos jis kelia į savo Instagram paskyrą. Internautai netruko pakrikštyti naująjį atradimą #SaltBae ir nuo pat metų pradžios su SaltBae susijęs turinys užtvindė internetą: vartotojai kūrė daugybę meme paveiksliukų, emoji, savo nuotraukų ir video, kuriais dalinosi visuose socialinės medijos kanaluose.

Interviu BBC duodantis tėtis

Vaizdo įrašas su tėčiu, kuris duoda interviu BBC, o jį blaško į kambarį įbėgantys vaikai, vos pasirodęs žaibiškai paplito po internetą. Visi lūžo iš juoko žiūrėdami politikos eksperto Roberto E. Kelly interviu tiesioginę transliaciją – video buvo transliuojamas iš namų, o rimtą interviu pertraukė į kambarį įlėkę vaikai, kuriems tėčio darbiniai reikalai buvo nė motais. Šis video Facebook’e jau pirmąją savaitę buvo peržiūrėtas per 85 mln. kartų.

 

Šiurpuliukus keliantys garsai

Jei iki šiol nematėte šių video, pasiruoškite netikėtumams: Instagram lenkiasi naujai madai – keistai maloniems garsams (angl. bizarrely satisfying noises). Dažniausiai šie garsai atsiranda pjaustant, badant, tempiant, minkant, maišant substancijas, panašias į drėgną smėlį. Angliškai tai vadinama „slime“ – įvedę šį raktinį žodį į Instagram gausite per 2 milijonus paieškos rezultatų. Ir panašu, kad tai toli gražu ne pabaiga.